Що можна зробити за допомогою зубної пасти в господарстві

0
Що можна зробити за допомогою зубної пасти в господарстві
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Можливості зубної пасти набагато ширші, ніж просто догляд за ротовою порожниною.

Деякі господині настільки часто її використовують, що купують спеціально тюбик найдешевшого бренду для застосування у побуті.

Подробиці

Замість мила

Після приготування рибних страв або використання часнику на руках залишається стійкий запах, з яким не справляється звичайне мило. Але якщо замість мила використати трішки зубної пасти, добре її спінити на руках і змити, так запаху позбутися набагато простіше.

Можна також протерти пастою ніж, дощечку та інші предмети, які теж пропахли рибою або часником.

Засіб для виведення плям

Якщо на килимі з’явилася неприваблива пляма, знову допоможе зубна паста. Потрібно видавити її трохи на забруднену ділянку, розподілити рівним шаром і залишити на 5-10 хвилин. Потім промити водою та висушити.

Коли на одязі з’явилася пляма від чорнила, треба в нього ретельно втерти зубну пасту, залишити на кілька хвилин, добре потерти це місце, після чого промити водою. Якщо пляма не зникла, процедуру повторювати, доки вона не пропаде.

Від подряпин

Якщо на екрані смартфону або іншої електроніки з’явилися дрібні подряпини, необхідно нанести на м’яку ганчірочку трохи пасти та відполірувати екран. Подряпини зникнуть. Звичайно, це не допоможе, якщо екран має глибокі подряпини, але з потертостями таким способом легко справитись.

Захист дзеркала від запотівання

Щоб дзеркало у ванній не потіло, поки ви прийматимете душ або ванну, треба попередньо відполірувати його зубною пастою.

Допомога у манікюрі

Якщо зняти червоний лак із нігтів, часто залишається рожевий відтінок. Щоб його видалити, треба видавити на нігтьову пластину трохи пасти з тюбика і залишити на 5-8 хвилин. Потім змити. Нігті та шкіра навколо них відбіляться.

Відбілювання взуття

Якщо на туфлях чи кросівках з’явилися чорні смуги чи темні плями, достатньо почистити їх пастою за допомогою щітки, а потім змити піну чистою водою.

Чищення срібла

Срібло згодом має властивість забруднюватись і темніти внаслідок окислення.

Позбутися цього можна нанісши на поверхню прикраси масу з тюбика і залишивши її на кілька хвилин, а потім натерти щіткою. Після процедури прикраси промити водою. У такий спосіб можна відчистити будь-які срібні предмети.

попередня статтяЩо корисного можна приготувати з обліпихи на зиму
наступна статтяЯк виростити фінікову пальму: правила, які краще не порушувати
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я