Яблучний оцет: способи застосування, про які не знають господині

0
Як приготувати яблучний оцет у домашніх умовах
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Яблучний оцет відомий своєю користю для здоров’я та консервуючими властивостями. Люди використовували його для збереження продуктів протягом тисячоліть.

Він підкислює їжу, що деактивує ферменти та знищує бактерії, життєдіяльність яких призводить до псування.

Подробиці

Оцтова кислота сприяє зниженню ваги, знижує рівень цукру в крові, покращує здатність печінки та м’язів засвоювати цукор, регулює обмін речовин.

Вживаючи одну столову ложку яблучного оцту на день, можна покращити стан здоров’я та швидко схуднути. Але крім кулінарії, цей продукт незамінний у повсякденному житті для різних потреб.

Натуральний дезодорант

Оцтова кислота має антибактеріальну дію і усуває неприємний запах.

Ви можете зробити побутовий дезодорант для нейтралізації запахів просто змішавши яблучний оцет з водою. Розчином можна обробити взуття, що має неприємний запах, зробити ванну для ніг.

Очищувач

Для приготування засобу для чищення треба змішати 0,5 склянки води і 0,5 склянки яблучного оцту. Розчин ефективний у боротьбі з брудом, пліснявою, вапняними відкладеннями, що залишилися від крапель води у ванній або будь-якій іншій поверхні.

Також цим розчином легко відмиваються вікна та будь-які скляні поверхні.

Тонік для шкіри

Якщо у вас проблемна шкіра або ви хочете зменшити ознаки старіння, можна використовувати тонік домашнього приготування.

Змішайте 1 частину яблучного оцту та 2 частини води. Нанесіть на шкіру, через деякий час видаліть надлишки ватним тампоном, змоченим у трав’яному відварі.

Пастка для мух

На оцтовий запах злітаються мухи, що дозволяє зробити для них пастку. Просто налийте трохи оцту в кухоль і додайте кілька крапель рідкого мила, щоб упіймані мухи потонули.

Ополіскувач для волосся

Якщо регулярно обполіскувати волосся яблучним оцтом після миття, воно стане блискучим і шовковистим, буде легше розчісуватися. Для приготування ополіскувача треба 2 столові ложки оцту розвести в 0,5 літра води.

Миття фруктів та овочів

Якщо помити овочі в яблучному оцті, можна знищити багато видів бактерій та грибків. А нетривале замочування у підкисленій воді допомагає знизити кількість пестицидів у продуктах.

Найкраще використовувати оцет, приготований самостійно. Так ви будете впевнені, що це справді натуральний і корисний продукт.

попередня статтяЯк правильно зберігати виноград у холодильнику
наступна статтяКому корисно пити ромашковий чай
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я