Як використовувати бадилля огірків з користю для ділянки

0
Огіркове бадилля
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Спочатку за огірки іде ретельна боротьба, щоб вони росли, не в’яли, шкідники не внесли свої корективи. А після збору врожаю потрібно подумати про прибирання грядки. Бадилля вже немає сенсу, але й викидати просто так його шкода. Можна зробити з нього попіл і розкидати по ділянці, але є інші способи. Головне, щоб залишкові частин рослини не мали грибкового ураження.

Порада №1

Як вже було сказано, потрібно впевнитись у відсутності грибкової інфекції. Огірки досить часто її мають. Якщо є, в чистому вигляді бадилля використовувати забороняється. Але не залишайте її гнити на грядці до заморозків. Мінусова температура знезаразить бадилля, але до того часу грибкова інфекція буде розмножуватись. І в наступному посадковому сезоні ви про це пошкодуєте.

Проведіть огляд. Дивіться чи є на листі темні плями і найменші ознаки початку гнилісного процесу. Якщо так, бадилля не можна використовувати на перегній. Здорове листя просто жовтіє і сохне рівномірно. Це нормально. Якщо листя без причини сохне, велика ймовірність розвитку фузаріозу. З цим захворюванням бадилля треба лише спалити за межами ділянки.

Порада №2

Якщо огіркове бадилля досить здорове, то зберіть його та відправте в компостну яму. Як мульчу його не використовують. На зиму воно суттєво перегниває, а навесні потрібно буде в будь-якому випадку то прибирати. І з гнилим буде важче впоратись.

Ви можете зібрати та висушити бадилля, а потім спалити на березових чи соснових дровах. Але потрібно про дещо пам’ятати. Не заливайте вогнище водою. Воно має самостійно догоріти. А з водою ви позбавите попіл потрібних мікроелементів, які просто змиєте в ґрунт.

Правильне поводження з огірковим бадиллям дасть хороший результат. Він буде помічним та корисним для ділянки. Головне слідкувати, щоб воно не було заражене грибковими інфекціями.

попередня статтяСхідний десерт з манної крупи — халва
наступна статтяЯк зварити горох за 30 хвилин, перетворивши його на ніжне пюре
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я