Які помилки у догляді за шкірою взимку, обійдуться дорого для вашої шкіри

0
Які помилки у догляді за шкірою взимку, обійдуться дорого для вашої шкіри
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Взимку наша шкіра та волосся піддаються особливо агресивному впливу навколишнього середовища — на їхньому стані позначаються різкі перепади температури, властиві нашому клімату суворі морози, сильний вітер, сніг та центральне опалення. Всі ці фактори порушують водний баланс шкіри та послаблюють її гідроліпідний бар’єр, внаслідок чого шкіра стає слабкою, зневодненою та більш чутливою. Пропонуємо розібрати найпоширеніші помилки у догляді за шкірою взимку, які найчастіше є причиною погіршення її стану.

Відмова від SPF-захисту

Багато хто досі помилково вважає, що SPF-захистом необхідно користуватися лише в теплу пору року та виключно в сонячні дні. Тим не менш, ультрафіолетові промені не дрімають навіть взимку: вони чудово пробиваються через щільні хмари і відбиваються через сніг та лід, впливаючи на шкіру і будучи однією з головних причин передчасного старіння шкіри.

Використання санскрину, як і раніше, обов’язковий ритуал перед виходом з дому — особливо для тих, хто активно використовує у догляді кислоти, ретинол, вітамін С та інші компоненти, що посилюють фоточутливість шкіри

Використання агресивних засобів

До них відносяться засоби, що містять спирт, сульфати, агресивні кислоти та луги. Взимку дерматологи рекомендують перейти на продукти, у складі яких присутні натуральні олії, жирні кислоти, вітаміни, антиоксиданти та гіалуронова кислота (або не менш ефективна їй альтернатива екстракт сніжного гриба). Для очищення також варто вибирати більш делікатні засоби з м’якими ПАР у складі, щоб уникнути пересушування та появи лущень та тріщин.

Нанесення зволожуючого крему безпосередньо перед виходом

Одне з базових правил зимового догляду за шкірою: зволожуючий крем слід наносити не менше, ніж за 30-40 хвилин до виходу на вулицю, щоб він встиг вбратися. Регулярний вихід на вулицю з вологою шкірою може призвести до її зневоднення.

Часте застосування скрабів та пілінгів

Взимку ліпідний бар’єр шкіри стоншується, що робить її більш чутливою. Занадто ретельне очищення агресивними засобами лише посилить стан шкіри. Тому скраби краще замінити на делікатні ензимні пілінги (але вдаватися до них варто не частіше ніж раз на тиждень) або на AHA-кислоти.

попередня статтяЕксперти розповіли, чи корисно пити апельсиновий сік на сніданок
наступна статтяЕксперти розповіли, в чому користь гречаного чаю і шоколаду
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я