Українцям розповіли, як отримати компенсацію при отруєнні в кафе

0
Українцям розповіли, як отримати компенсацію при отруєнні в кафе
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Як отримати компенсацію при отруєнні у громадському харчуванні розповідають у Мін’юсті, пише “Я і Закон“.

Спробувати домовитись «мирним шляхом»

Насамперед, необхідно зазначити, що довести провину закладу громадського харчування (кафе, ресторану) – досить непросто. Проте є чіткий та послідовний алгоритм дій, яким можна скористатися у разі виникнення проблем із таким закладом.

Керівництво закладу громадського харчування має компенсувати повну вартість медикаментів, яка була витрачена на лікування, якщо ви доведете, що отруїлися саме у ресторані, а не вдома. У такому разі варто вимагати і відшкодування моральної шкоди, яку було завдано вам.

Факт отруєння доводити буде простіше, якщо у вас залишився чек, який підтвердить перебування у ресторані і є безпосереднім договором з іншого боку. А якщо ви залишили чек у закладі, втратили чи викинули його – переживати не варто. У такому разі слід заручитися підтримкою свідків вашого відвідування ресторану та процессу замовлення конкретних страв.

Далі слід отримати медичну документацію, яка підтвердить факт харчового отруєння. Перед тим, як звертатися до суду, спробуйте врегулювати питання з адміністрацією закладу в досудовому порядку.

Напишіть заяву на ім’я керівництва ресторану щодо дотримання загальних правил, встановлених діловодством, викладіть у заяві обставини, що сталися з вами у закладі, обов’язково додайте докази, що підтверджують ваші слова (медичну довідку із закладу охорони здоров’я про отруєння).

Часто власники ресторанів турбуються про свою репутацію, а отже, самі зацікавлені у якнайшвидшому вирішенні конфлікту.

Домовитись з адміністрацією не виходить. Як бути?

У разі якщо адміністрація закладу громадського харчування наполегливо не визнає своєї провини – необхідно звернутися до територіального органу Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів.

До основних завдань цієї служби належить, зокрема, участь у проведенні санітарно-епідеміологічних розслідувань, спрямованих на виявлення причин та умов, що призводять до виникнення та поширення інфекційних хвороб, у тому числі через харчові продукти, групові та індивідуальні харчові отруєння, масові неінфекційні захворювання ( отруєння) тощо, а також розгляд відповідних скарг.

У випадку, якщо заклад громадського харчування відмовляється компенсувати вам витрати у зв’язку з отруєнням та не визнає своїх вини, ви маєте право звернутися за захистом ваших прав та інтересів до суду.

попередня стаття6 речей, які категорично не можна робити 13 та 14 січня
наступна статтяЧому хочеться їсти після сніданку
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я