...
ГоловнаЛайфстайлДля чого наприкінці жовтня закопувати помідори в грядку

Для чого наприкінці жовтня закопувати помідори в грядку

Підпишіться на нас:

Під зиму найчастіше серед городніх культур висаджують моркву, часник, цибулю, буряк. Помідори надзвичайно рідко фігурують в цьому переліку. Цікаво, що метод досить робочий. І це не теорія, бо декілька десятків років назад ним багато хто користувався.

Як садити

Потрібно дочекатись перших морозів. Тоді в грядці роблять заглиблення по 12-18 см. В кожну ямку кладуть по стиглому помідору. Засипають землею та злегка утрамбовують. Робити це треба обережно, щоб помідор не тріснув. Далі потрібно зробити мульчування. Шар листя або соломи в 10 см буде достатньо.

Зверху потрібно розставити ящики та покласти на них щось важке. Таким чином вони мають бути зафіксовані від падіння. Після підготовчих робіт лишається чекати весну. Коли повітря прогріється до 5-10 градусів тепла, ящики та листя потрібно забрати. Їм на зміну використовують плівку. З часом при стабілізації погодних умов її також треба забрати. Розсаду можна буде пересадити.

Такий метод вирощування є простішим, ніж в домашніх умовах із стаканчиками. Розсада отримує природній імунітет, тому вона витриваліша до впливу зовнішніх умов та хвороб. Спробуйте цей цікавий спосіб вирощування помідорів.

Стрічка новин:

Здоров'я/Краса/Лайф

Ще новини:

Названа найпопулярніша сумка цього сезону

Незважаючи на кількість та різноманітність трендів на модній арені, ми завжди можемо виділити найголовніші з них. Так, головний...

3 стильні комбінації з шкіряною курткою, які можна носити до самої зими

Перехід від спеки до холоду цього року вийшов практично миттєвим. У вересні ми продовжували носити шорти та літні...

Як стилізувати шарфи та палантини цього сезону: 10 ідей з подіуму

Холодна погода вимагає, щоб ми не втрачали часу і запасалися теплими речами. Але в таку пору, коли хочеться...

З якими кольорами поєднувати популярний в цьому сезоні коричневий: 8 ідей

Якщо ви думаєте, що трендовий відтінок сезону — графітовий, то поспішаємо вас здивувати! Хіт осені-2024 — шоколадний, який...