Чому спати у прохолодній кімнаті корисно для здоров’я

0
Чому спати у прохолодній кімнаті корисно для здоров'я
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Хочете спати краще та вранці почуватися бадьоріше? Ми знаємо, як цього досягти!

Ввчені довели, що спати краще в кімнаті, де температура варіюється від 15 до 20 градусів за Цельсієм. Прохолодно? Можливо. Натомість корисно, стверджує у своїй статті доктор Крістофер Вінтер, медичний директор Центру неврології та сну у Шарлоттсвіллі (США). При температурі вище 24 або нижче 10 градусів сон людини буде неспокійним.

Чому це взагалі має значення?

Справа в тому, що температура тіла людини уві сні знижується, досягаючи найнижчих показників до 5 ранку. Тому холодніше повітря в кімнаті сприяє міцному сну, каже Вінтер.

Ось головні аргументи ЗА прохолодну температуру повітря у спальні:

  • Спокійніший сон
  • Дослідження, проведені в Університеті Південної Австралії, показали, що деякі форми безсоння спричинені поганим регулюванням температури тіла. Якщо ви насилу засинаєте, холодніше повітря допоможе організму охолонути, щоб досягти рівня глибоко, добре відновлюючого сну.
  • Збереження молодості. Сон у приміщенні, де температура перевищує 20 градусів Цельсія, ускладнює вироблення мелатоніну – головного антивікового гормону.
  • Зниження ваги. Лікар Наташа Тернер заявляє, що зниження температури тіла сприяє зменшенню рівня гормону стресу кортизолу в організмі. Якщо ж людина не висипається, стрес накопичується, а борються з нею часто не найздоровішими методами.
  • Зниження ризику розвитку метаболічних захворювань. Вчені вважають, що регулярний сон за температури не вище 18 градусів знижує ризик розвитку діабету. Учасники досліджень не тільки спалювали уві сні більше калорій, а й подвоювали кількість бурого жиру, що перешкоджає ожирінню.
попередня стаття5 випадків, коли пиво дуже корисне для здоров’я
наступна стаття10 найкорисніших продуктів, які варто їсти жінкам у будь-якому віці
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я