...
ГоловнаЛайфстайлЛохина на підвіконні: як вирощувати ягоди цілий рік

Лохина на підвіконні: як вирощувати ягоди цілий рік

Підпишіться на нас:

Якщо немає земельної ділянки, на якій можна розбити сад чи город, можна використовувати підвіконня.

Садівники-ентузіасти призвичаїлися вирощувати лохину в будинку. При цьому ягоди умільці отримують майже цілий рік.

Подробиці

На вулиці все залежить від погодних умов. В будинку створити умови для лохини не так просто, але цілком можливо.

Сорт

Не всі різновиди культури підходять для вирощування на підвіконні. Є п’ять сортів, які найкраще підходять для цієї мети:

  • “Блюкроп”;
  • “Патріот”;
  • “Санрайз”;
  • “Елізабет”;
  • “Торо”.

Посадка

Спочатку беруть спеціальні горщики, в яких вирощують розсаду. Перед посадкою промивають ємності з використанням соди.

На дно кожного горщика укладають дренажний шар (пісок, галька, щебінь) товщиною 5-7 см. Субстрат готують із чорнозему або супіщаного ґрунту (40 %), змішаного з тирсою, тріскою або подрібненою корою сосни (60 %).

Щоб збільшити схожість та життєстійкість, проводять стратифікацію насіння. Але можна починати і з саджанців. Проте експерти рекомендують використати насіння.

Посадковий матеріал розміщують на змоченій тканині та поміщають у холодильну камеру (+4 …+5 °C). Для стратифікації важлива постійна вологість та провітрювання. Процедура триває 3 місяці.

Після цього залишається розподілити насіння по поверхні субстрату і злегка притиснути, щоб воно опинилося в грунті. Зверху зволожують землю за допомогою пульверизатора. Потім горщики вкривають плівкою чи целофановим пакетом і ставлять на підвіконня.

Як доглядати

Після проростання лохини пакет прибирають. Поливають у міру пересихання ґрунту. Перше підживлення вносять через 2-3 тижні після посадки. На рік їх має бути три. Краще використовувати спеціальні добрива для лохини у вигляді гранул. Також добре підходять живильні розчини.

Лохина вважається морозостійкою культурою, але для отримання ягід цілий рік рослини потрібно прибирати з балкона на зиму. Таким чином, кущики даватимуть урожай цілий рік.

Стрічка новин:

Здоров'я/Краса/Лайф

Ще новини:

Як найкраще носити міні в холодну погоду: обирайте в’язані варіанти

Зазвичай в осінньо-зимовий сезон сукні не стоять на першому місці у списку речей, які ми вибираємо при складанні...

Цей принт замінить леопардовий восени та взимку 2024/2025

Анімалістичні принти давно захопили модний світ. Якщо минулого сезону всі буквально божеволіли по леопардовому орнаменту, то восени-2024 йому...

З яким взуттям носити популярні в цьому сезоні шуби

Шуби — наймодніший верхній одяг сезону осінь-зима 2024/25. Ними дизайнери пропонують замінити пуховики, дублянки, утеплені пальта та будь-які...

Які штани популярні восени та взимку 2024/2025: 10 пар

Після закінчення тижнів моди ми вивчаємо глобальні тренди. Найчастіше серед них виявляються нетривіальні рішення, експериментувати з якими «могут...