...
ГоловнаЛайфстайл90% людей розігрівають їжу в мікрохвильовій печі неправильно і ось чому

90% людей розігрівають їжу в мікрохвильовій печі неправильно і ось чому

Підпишіться на нас:

Є одна тонкість, яка допоможе тобі рівномірно розігріти в мікрохвильовій печі всю їжу на тарілці.

Мікрохвильова піч — альфа та омега, наріжний камінь життя будь-якого офісного працівника. Та й удома вона рятує господарок, адже розігріти в ній обід можна набагато швидше, ніж на плиті, та й брудного посуду буде менше.

Але є одне лихо: дуже часто, витягаючи тарілку, виявляєш, що по краях їжа практично закипіла, а в центрі залишилася холодною. Із супом все просто – його досить перемішати. Але що робити, якщо ти обідаєш відбивною з гарніром? Адже в цьому випадку такий спосіб не годиться!

Як правильно гріти їжу в мікрохвильовій печі

Отже, що ж робити, якщо складається враження, що мікрохвильова піч гріє тарілку, а не їжу? Спосіб дуже простий: треба поставити посуд не в центр, а на край коуплера, скляного піддону для обертання. Цим способом в TikTok поділилася користувач Ізабелла Авіла, і відео миттю стало вірусним. Значить, проблема нерівномірного нагріву турбує багатьох!

Ще один лайфхак від Ізабелли дозволить розігріти пасту або піцу в НВЧ-печі так, щоб вони здавалися щойно приготованими. Для цього треба поставити у піч маленьку чашку з водою.

До речі, а ти знаєш, що розігрівати в мікрохвильовій печі не варто?

Є продукти та посуд, яким мікрохвильова піч протипоказана: вони можуть у ній вибухнути. Ось їх список, і в ньому, звісно, не лише курячі яйця.

  • Не став у НВЧ керамічні горщики та креманки. Кераміка – пористий матеріал, і повітря в порах при нагріванні розширюватиметься, що може призвести до вибуху.
  • Можуть вибухнути ягоди, якщо ти вирішиш, наприклад, розморозити ті, що лежали в холодильнику, за допомогою мікрохвильової печі.
  • Картопля, помідори, баклажани, яблука та інші фрукти та овочі з щільною шкіркою. Просто проткни шкірку – це дозволить пару виходити назовні.
  • Виноград, лимони, мандарини та апельсини. Ми уявлення не маємо, навіщо люди гріли їх у мікрохвильовій печі, але якщо ти раптом захочеш це повторити, то краще відмовся від цієї ідеї.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...