...
ГоловнаЛайфстайлЯк правильно вибрати горошок для олів'є – крутий "лайфхак" від дієтологів

Як правильно вибрати горошок для олів’є – крутий “лайфхак” від дієтологів

Підпишіться на нас:

До Нового року залишилися лічені дні! Саме час складати меню для новорічного столу та купувати інгредієнти для святкових салатів. Якщо ти не зраджуєш класиці, то навряд чи обійдешся без традиційного олів’є! А яке олів’є без консервованого зеленого горошку? Розповідаємо, як правильно вибрати його у супермаркеті.

Щоб салат вийшов не тільки смачним, але й не таким шкідливим, тобі потрібно ретельно вивчити в магазині полицю з консервацією.

Отже, з чого розпочати «перевірку на міцність»? Візьми консервну банку в руки і злегка потряси її. Якщо вміст банки сильно «гримить», то виробник, напевно, заощадив на сировині. За стандартами у банці має бути близько 80% самого продукту, а решта — заливка. Так що якщо лунає дзвінкий звук під час струшування, сміливо переходь до перевірки нової бляшанки.

Також варто звернути увагу при виборі консервованого горошку на його склад! Благо відповідно до норми закону виробники вказують на упаковці інгредієнти в порядку їх зменшення. В ідеалі на етикетці в цьому випадку має бути зазначено лише чотири інгредієнти і саме в такому порядку: горошок, вода, сіль та трохи цукру.

Якщо ж цукор стоїть на одній із перших позицій, дієтологи радять відмовитися від таких консервів. Користь такий зелений горошок принесе явно менше, ніж той, де цукру у складі не так багато. Навіщо тобі зайві вуглеводи, коли у святкову ніч ти й так завдаєш нищівного удару по фігурі?

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...