Що краще використовувати для прання – порошок чи гель

0
Що краще використовувати для прання – порошок чи гель
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Частина сучасних господинь не бачить особливої різниці між пральним порошком та гелем для прання.

Щоб правильно відповісти на це питання, потрібно знати сильні та слабкі сторони кожного засобу. Крім того, має значення і сам процес – вручну або в пральній машині.

Пральний порошок. Сильні сторони

Сухий засіб чудово справляється зі слідами бруду, трави та плямами крові. За це відповідають поверхнево-активні речовини. Зі складними і в’їлими плямами рідкий засіб впорається не так добре, як порошок.

Наступний плюс – це прання білих речей із пральним порошком. Багато подібних засобів містять у своєму складі особливі ферменти та відбілюючі добавки. З цієї причини білу постільну білизну краще прати з пральним порошком, а не гелем.

Також очевидна перевага у меншій кількості піни, що утворюється при використанні порошку, а також меншій кількості консервантів у порошку. Тому вважається, що він змивається меншою кількістю води.

Мінуси

Високий показник рН може призвести до того, що пральні порошки спричинять подразнення на шкірі, висипання та свербіж.

Ще не найкращий варіант прання з порошком, якщо використовувати його при ручному пранні. Він погано розчиняється за низьких температур і не годиться для прання делікатної тканини.

Гелі. Сильні сторони

Рідкі склади відмінно підходять для прання синтетичних тканин та темних речей. Розчиняються в холодній та теплій воді і при цьому не залишають слідів на матеріалі. Ще вони дозволяють заощадити на нагріванні води під час прання.

Мінуси

До їх складу також входять барвники та ароматизатори, що також провокують алергічну реакцію, за винятком продуктів, які вважаються більш екологічними.

попередня статтяЛегкий спосіб розмноження фіалок: мінімум догляду та швидкий результат
наступна статтяВатрушки з кислого сиру з джемом за 20 хвилин у духовці
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я