Вчені провели дослідження, як денний сон впливає на розумові здібності

0
Вчені провели дослідження, як денний сон впливає на розумові здібності
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Багато хто з нас любить прикурнути вдень, надолужуючи дорогоцінні хвилини сну, якими пожертвували з раннім підйомом. І якщо повноцінного восьмигодинного сну лікарі радять дотримуватися всіх, то з денним сном все не так ясно. Деякі говорить, що він необхідний, інші – що нічого корисного в ньому немає. Але нещодавно з’явилося дослідження, за яким денний сон може покращити розумові здібності.

Дослідження, опубліковане в журналі General Psychiatry, показало, що регулярний денний сон може справді покращити розумову діяльність мозку. Щоб дійти такого висновку, дослідники вивчили 2214 здорових людей віком від 60 років у містах Китаю, а саме в Пекіні, Шанхаї та Сіані. Вони виявили, що 1534 випробуваних регулярно спали після обіду, тоді як решта 680 цього не робили. При цьому обидві групи в середньому спали по шість з половиною години вночі, а ті, хто спав вдень, після обіду отримували від п’яти хвилин до двох годин додаткового сну.

Кожен учасник також пройшов медичні огляди, такі як короткий іспит на психічний стан (MMSE), щоб дізнатися, чи страждали вони на деменцію. Ці тести включали 30 різних вимірювань когнітивної сили та функціонування, таких як зорово-просторові навички, вправи на пам’ять, увагу, навички вирішення проблем, розуміння розташування та вербальні здібності. Результати показали, що у тих, хто дрімав вдень, були вищі бали з MMSE.

Однак команда дослідників зазначає, що на цю тему будуть корисні додаткові дослідження, оскільки конкретна кількість часу для сну варіюється між учасниками. Вони також впевнені, що коли люди сплять в обідній час, вони швидше одужують від різних хвороб. «Сон регулює імунну відповідь організму, і вважається, що денний сон є розвиненою реакцією на запалення в організмі; люди з більш високим рівнем запалення також сплять частіше», – пояснили дослідники.

попередня статтяЧи правда, що сир із козячого молока корисніший, ніж із коров’ячого
наступна статтяЯк правильно спати, щоб мінімізувати набряки
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я