Чи правда, що сир із козячого молока корисніший, ніж із коров’ячого

0
Чи правда, що сир із козячого молока корисніший, ніж із коров'ячого
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Якщо ваша любов до сиру часто супроводжується почуттям провини за надмірне споживання жирів та калорій, у нас є для вас добрі новини. Козячий сир зроблений з козиного молока вважається більш поживним та корисним порівняно з сиром із коров’ячого молока. Хоча козячий сир виготовляється за допомогою того ж методу згортання та поділу, є кілька помітних відмінностей у його поживному складі. Розповідаємо, у чому переваги сиру з козиного молока перед звичайним.

Менше натрію

Споживання надто великої кількості натрію може призвести до тяжких наслідків, таких як гіпертонія, ниркова недостатність та ішемічний напад. Рекомендоване споживання натрію для дорослого становить 2300 мг, але краще обмежити його до 1500 мг. Не слід повністю відмовлятися від натрію просто вживайте його тільки в рекомендованих межах. У той час як дві столові ложки сиру пармезан містять 511 мг натрію, така сама кількість козиного сиру містить лише 118 мг.

Більше корисних речовин

Козячий сир містить набагато більше вітамінів та мінералів у порівнянні з коров’ячим сиром. Він багатий на рибофлавін, вітамін К, А, ніацин і фолієву кислоту, які відіграють важливу роль у зміцненні здоров’я екзоскелета. Він також сприяє згортанню крові та підтримує виробництво червоних кров’яних тілець (еритроцитів). Козячий сир містить мінерали, які виробляються людським організмом, але мають вирішальне значення підтримки життя. Наприклад, у ньому набагато більше магнію, заліза, кальцію, фосфору та міді порівняно з коров’ячим сиром.

Менше шкідливого білка

Казеїн – це тип білка, який присутній як у коров’ячому, так і в козячому сирі. Фактично, він становить більшу частину загального вмісту білка у сирі. Однак казеїн, присутній у коров’ячому сирі, пов’язаний з такими захворюваннями, як інсулінорезистентність та діабет 1 типу. А ось козячий сир містить менш шкідливу версію казеїну, яка називається казеїн A2-бета. У поєднанні з вищим рівнем кальцію він захищає від діабету та підвищує чутливість до інсуліну.

Містить менше холестерину та насичених жирів

Козячий сир містить менше жирів у порівнянні з коров’ячим сиром. Він містить ланцюжки середніх та коротких жирних кислот, які набагато легше засвоюються. Коров’ячий сир містить більші молекули жиру, які нелегко позначаються на нашій травній системі. Козячий сир містить 22 мг холестерину на дві столові ложки, тоді як у коров’ячому сирі — 28 мг. Вищий рівень холестерину може спричинити серцево-судинні захворювання і навіть пошкодити печінку.

попередня статтяГотуй тіло взимку: кращі домашні процедури для чудового силуета
наступна статтяВчені провели дослідження, як денний сон впливає на розумові здібності
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я