Готуй тіло взимку: кращі домашні процедури для чудового силуета

0
Готуй тіло взимку: кращі домашні процедури для чудового силуета
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Давно доведено, що між якістю твого сну та швидкістю метаболізму існує тісний зв’язок. Якщо ти страждаєш від безсоння або проводиш кілька годин у ліжку, займаючись серфінгом у соцмережах перед тим, як заснути, то про струнку фігуру можна забути.

Приймай ванни з англійською сіллю

Щоб налагодити режим сну, необов’язково пити спеціальні БАДи чи чаї, медитувати чи виходити на прогулянку перед сном (хоча останні пункти точно не зашкодять). Достатньо буде домашніх спа-процедур – наприклад, регулярних ванн з англійською сіллю. Вона багата магнієм, який має сильний відновлюючий вплив – не тільки на тіло, а й на нервову систему. Магній розслаблює, прибирає тривогу, допомагає відключитися від стресів та заснути.

Користуйся косметикою з контрастним ефектом

Гарячі та холодні обгортання, а також креми та гелі з термічним ефектом – вибирай формат засобу, який буде приємнішим для тебе. Як правило, влітку комфортніше використовувати засоби з ефірними оліями меліси та м’яти – вони залишають приємний холодок на шкірі, якого так не вистачає у спеку.

Зігрітися в холодну пору року допоможе догляд із засобами, у складі яких є екстракт червоного перцю або торфу: вони зігріють не гірше за кашеміровий светр. Головне – наноси засіб на суху шкіру, щоб уникнути неприємних відчуттів.

Практикуй домашнє загартовування

Холодна пора року ідеально підходить для цієї процедури! Оптимальною для будинку та офісного приміщення вважається температура 20-22 градуси Цельсія. Якщо знизити її хоча б на 2-3 градуси, організму доведеться витрачати більше калорій – це допоможе стати стрункішим, навіть якщо ти не практикуєш регулярні тренування.

Як це зробити? Способів кілька. Можна настроїти кондиціонер або опалення вручну, якщо батареї оснащені такою опцією. Або просто вибрати легший одяг: наприклад, змінити домашній флісовий костюм на шовковий комплект з шортиками. А ще привчи себе перед сном добре провітрювати спальню – краще заберись під теплу ковдру, але саме повітря в приміщенні має бути прохолодним.

Роби самомасаж сухою щіткою

Активна боротьба із зайвими кілограмами або просто сидячий спосіб життя можуть спровокувати в’ялість шкіри. Щоб допомогти їй зберегти пружність, 2-3 рази на тиждень перед душем роби масаж тіла сухою щіткою. Це посилить кровообіг у потрібних зонах, допоможе забути про набряки та зменшити виразність целюліту.

Для драйбрашингу (так називають цей масаж) тобі буде потрібно щітка з жорсткою густою щетиною. Процедуру можна проводити вранці – вона бадьорить не гірше за чашку кави. Або відразу після фітнесу, щоб посилити досягнутий ефект. Рухайся від області гомілок до живота, орієнтуючись на власні відчуття: ти не повинна відчувати біль, тільки тепло і, можливо, поколювання. 2-5 хвилин інтенсивного масажу на кожну ногу буде достатньо.

Пий теплу воду

Порада з аюрведи проста, як і усе геніальне. Усі знають, що для схуднення треба пити більше простої води, але як пити її правильно? Вранці її краще підігріти: тепла вода підвищує загальну температуру тіла, тим самим пришвидшує метаболізм.

Протягом пийте теплу воду з корицею – вона сприяє зниженню рівня інсуліну, стрибки якого провокують сильні напади голоду. Якщо не любиш цю пряність, просто заміни всі напої на гарячу воду – до неї можна додати лимон або натуральний яблучний оцет. Вже за кілька днів ти оціниш лімфодренажний ефект і попрощаєшся з набряками.

попередня статтяЕксперти розповіли, чим насправді корисні ананаси
наступна статтяЧи правда, що сир із козячого молока корисніший, ніж із коров’ячого
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я