5 продуктів, які розріджують кров

0
5 продуктів, які розріджують кров
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Серцево-судинні захворювання все ще на першому місці за кількістю смертельних випадків, тому про їх профілактику варто замислитися, навіть якщо зараз ви абсолютно здорові та молоді. Одна з найчастіших проблем, з якою стикаються мільйони людей, — загусання крові (тобто порушення її нормальної згортання). Причин цього може бути безліч – від неправильного харчування до серйозних хронічних захворювань і наслідків перенесеного коронавірусу. Перше можна легко скоригувати, додавши до раціону деякі продукти,

Вода

Перше і найважливіше — пийте більше води, згущення кровотоку часто пов’язане саме з зневодненням організму. Намагайтеся випивати 2-2,5 літри чистої води щодня. Якщо п’єте багато кави або чаю — збільшуйте кількість води, кофеїновмісні напої сприяють утворенню дефіциту рідини в організмі.

Імбир

Один із найефективніших для підтримки здоров’я серцево-судинної системи – імбир. Його корінь у великих кількостях містить гінгерол та поліненасичені жирні кислоти. Імбир сприяє очищенню судин і розрідження крові, а також надає організму комплексну зміцнюючу дію.

Помідори

Помідори багаті вітаміном С, саліциліатами та потужним природним антиоксидантом лікопіном. Вони запобігають появі тромбів, розріджують кров і перешкоджають накопиченню шкідливого холестерину в судинах.

Чорниця

Ця ягода – справжній суперфуд. Чорниця знаходиться майже на вершині списку ORAC (міжнародна класифікація, що вимірює антиоксидантну цінність продуктів). Антиоксиданти зміцнюють організм та захищають клітини від пошкодження вільними радикалами. А вітаміни А, С та рослинні сполуки перешкоджають утворенню тромбів та розріджують кров.

Жирна риба

Жирна риба – джерело корисних речовин для здоров’я серця і всього організму. Регулярне вживання риби забезпечує профілактику захворювань серцево-судинної системи, розріджує кров, зміцнює імунітет та уповільнює процеси старіння.

попередня статтяНе носіть так чоботи: 3 грубі помилки, які роблять багато дівчат
наступна статтяМакіяж для навислих повік: головні правила, як надати погляду виразності
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я