4 переконливі причини, чому варто пити шампанське

0
4 переконливі причини, чому варто пити шампанське
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Шампанське — незмінний напій усіх вечірок, світських заходів, домашніх свят та, звичайно, Нового року. Загальна любов до цього напою цілком виправдана: адже він не тільки піднімає настрій і освіжає, але і приносить користь для здоров’я. Розповідаємо про чотири головні причини, чому шампанське пити не лише можна, а й потрібно.

1. Менше калорій

Всім відомо, що будь-який алкоголь досить калорійний. Але шампанське можна сміливо назвати «найбезпечнішим» із усіх спиртовмісних напоїв. Для порівняння, келих білого або червоного вина містить від 135 до 170 ккал, а шампанське – близько 90. Якщо ви п’єте екстра брют (найсухіше шампанське з усіх існуючих), калорійність келиха не перевищуватиме 75 ккал.

2. Корисно для мозку

Зі всіх вин рекордсмен за вмістом поліфенолів — саме шампанське. Ці рослинні сполуки запобігають розвитку захворювань мозку і можуть допомогти у профілактиці хвороб Альцгеймера та Паркінсона, а також старечого недоумства. Якщо останнє вам поки що не загрожує через вік, вас напевно порадує той факт, що поліфеноли покращують пам’ять та концентрацію.

Звичайно, якщо не зловживати ігристим, інакше ефект буде зворотним.

3. Корисно для шкіри

Винні кислоти у складі напою сприятливо впливають на стан шкіри, вирівнюючи її тон і надаючи сяйва. Крім того, у шампанському містяться антиоксиданти, які перешкоджають ушкодженню клітин вільними радикалами та здатні зменшити зовнішні ознаки старіння.

4. Зміцнює здоров’я серця

Як і весь алкоголь, мала доза шампанського – не більше двох бокалів – розширює судини та активізує кровопостачання. Ті самі поліфеноли борються з вільними радикалами в організмі, які стимулюють вироблення «поганого» холестерину, який є одним з основних фактрів ризику розвитку серцево-судинних захворювань. Антиоксиданти не дозволяють йому осісти на стінках судин та утворити холестеринові бляшки.

Про що важливо пам’ятати

Насамперед, звичайно, про кількість. Всі ці властивості шампанського принесуть реальну користь організму, тільки якщо ним не зловживати. Якщо випити дуже багато, негативний вплив спирту на організм буде таким сильним, що ніякого сенсу в поліфенолах із шампанського вже не залишиться. Намагайтеся обмежитися 2-3 келихами і обов’язково паралельно пийте воду.

Ще одне важливе правило – ніколи не пийте шампанське (навіть у невеликих кількостях) на голодний шлунок: бульбашки газу значно підвищують кислотність шлунка. Якщо крім шампанського там нічого не виявиться, це може призвести до серйозних проблем із ШКТ.

В ідеалі закушувати напій жирною їжею вона зможе максимально нейтралізувати негативний вплив спирту на організм.

попередня статтяНазвані найздоровіші дієти 2022 року
наступна статтяЗнайдено спосіб регулювання цукру крові без інсуліну
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я