...
ГоловнаКрасаЯк реабілітувати розбиту пудру та засохлу туш в домашніх умовах

Як реабілітувати розбиту пудру та засохлу туш в домашніх умовах

Підпишіться на нас:

У кожного, навіть найакуратнішого користувача косметики хоч раз розбивалася пудра, бронзер чи хайлайтер або засихала туш. Ситуація вкрай неприємна, але це ще не привід викидати засіб. Навіть найбільші, на перший погляд, серйозні пошкодження можна з легкістю виправити за допомогою підручних засобів. Нижче розповідаємо, як реабілітувати розбиту та засохлу улюблену косметику, щоб вона прослужила ще дуже довго.

Пудру, бронзер та будь-який продукт із сухою текстурою легко відновити за допомогою спирту. Цей спосіб підійде навіть для серйозних пошкоджень. Якщо продукт розкришився сильно, озброїться металевою лопаткою або будь-яким іншим підручним предметом (можна використовувати навіть пилку для нігтів) і без жалю перетворите продукт на порошок, розбиваючи всі грудки. Після цього додайте в суміш, що вийшла, кілька чайних ложок медичного спирту – замість нього цілком підійде горілка. Не перестарайтеся з рідиною – має вийти досить густа консистенція. Після того, як ви ретельно перемішали, акуратно утрамбуйте пальцями все через паперову серветку.

Якщо хочете досягти ідеально рівної поверхні, можна використовувати будь-який «прес» відповідного розміру. Після цього просто залиште продукт у сухому місці на пару днів: за цей час все ідеально схопиться та повністю висохне. Для менш серйозних пошкоджень підійде спиртова серветка: їх можна знайти у будь-якій аптеці. Просто накрийте серветкою розбитий продукт і повторіть процедуру з утрамбуванням. Місця стиків залишаться помітними, але продукт триматиметься міцно.

Є засоби врятувати косметику без використання спирту. Для цього цілком підійде спрей-фіксатор для макіяжу. Механізм такий самий, як і вище, тільки замість спирту щедро додайте фіксатор, утрамбуйте і залиште висохнути. На косметичному ринку зараз можна знайти безліч спеціалізованих засобів для відновлення косметики, вони часто одразу йдуть у комплекті з пресами різних розмірів та спеціальними серветками. Проте спосіб зі спиртом залишається найнадійнішим і дієвим.

З сухими текстурами розібралися, а що робити із засохлими тушшю та підводкою? Їх теж можна легко «оживити», використовуючи підручні засоби. Якщо у складі туші є парафін, досить просто опустити флакон у гарячу воду. Під впливом тепла парафін стане рідким і туш повернеться до свого робочого стану. Головне, щільно закривайте флакон – вода не повинна затекти усередину.

Особливість процедури реабілітації косметики для очей — вона повинна бути максимально безпечною, тому спирт, як у випадку з продуктами для обличчя, використовувати не вийде.

Зате чудово підійдуть краплі для очей (тільки не лікувальні, а просто зволожуючі) або рідина для лінз. Їх склад ідеально підходь для контакту зі слизовою оболонкою очей і не викличе роздратування. Хоча склад все одно краще уважно прочитати, якщо у вас є алергія на якісь косметичні та лікарські компоненти. Найголовніше, не перестарайтеся з кількістю рідини, оскільки вона не зможе випаруватися так само легко, як спирт. Якщо буде занадто багато, продукт буде непридатний для використання.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Експерт розповіла, як включити оливкову олію до своєї б’юті-рутини

Експерт у галузі охорони здоров'я Кері Мадормо розповіла, як це зробити, порталу VeryWellHealth: «Оливкова олія багата на корисні вітаміни,...

Як влітку приховати крупні руки: ідеї, щоб стильно обіграти фігуру

«Правильний» фасон одягу здатний багато на що. Давай використовувати це з розумом! Не хвилюйся, якщо не встигла привести фігуру...

Як зберегти приємний запах без духів і дезодорантів: 5 б’юті-звичок для поліпшення аромату тіла

У літню спеку питання про природні запахи тіла актуальне як ніколи. Звичайно, дезодоранти, місти та інші засоби допомагають...

У чому ключова різниця між літніми та осінніми джинсами і які джинси купити на літо, а які відкласти до осені

Напевно під час шопінгу у кожного виникало питання, чому джинси з літніх колекцій перекладають у розділ sale, а...