Що треба знати, щоб виростити великий перець

0
Солодкий перець
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Вирощувати перець береться не кожен городник. Цю культуру вважають дещо капризною. Але кого зупиняли складнощі? Городники набираються терпіння, шукають дієві способи вирощування та переважно досягають поставленої мети. Якщо ви маєте на меті спробувати отримати врожай, тоді візьміть до уваги наступні моменти, про які розкажемо у цьому дописі.

Розсада перцю

Досвідчені городники рекомендують вирощувати перець через розсаду. Ця культура чутлива до інфекцій у ґрунті, тому домашнє пророщування насіння дасть можливість захистити від негативних факторів на початку роботи з рослиною.

Підготуйте ґрунт. За два тижні до висівання прогрійте його в духовці при температурі 180 градусів. Ще один варіант — можна обробити окропом. Висівати потрібно в 20-х числах лютого відразу в стаканчики, бо ця рослина не любить пікірування чи згущення. Щоб захистити від гнилі та чорної ніжки потрібно поливати протигрибковими препаратами.

Пересаджування

Цей момент дуже важливий. Якщо ви зробите перцям голе коріння в процесі пересаджування, затримаєте розвиток мінімум на тиждень. Зі стаканчиків потрібно пересаджувати у ґрунт відразу із землею.

Сусідство з іншими рослинами

Найкраще кожного року змінювати місце висаджування. Після помідорів та картоплі не використовуйте ділянку, бо перці можуть заразитись хворобами томатів. Рекомендується висаджувати після огірків, моркви, гарбузів, кабачків, патисонів.

Дотримуйтесь рекомендацій, які городники напрацювали протягом багатьох років. Нехай ваш врожай перців буде щедрим.

попередня статтяШвидкий салат з м’яса — сила смаку в простоті рецепта
наступна статтяЦі баклажани стануть вашими фаворитами — печені з бринзою
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я