Які овочі можна вирощувати взимку на підвіконні

0
Як зробити, щоб зелень довше залишалася свіжою і не псувалася
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Традиційно на підвіконнях взимку росте цибуля, а також дрібна зелень. Об’єми не промислового масштабу, але на свіжий салат вистачає. Особливо цінні такі насадження, адже взимку особливо відчутна нестача вітамінів, яких вдосталь на городах, дачах влітку.

Подробиці

Список овочів, що ростуть на підвіконні у квартирі,  може бути набагато ширший. Як забезпечити себе свіжою зеленню, а не лише цибулею на всю зиму.

Часник

Теж добре росте навіть у склянці з водою. На салат, соуси та інші кулінарні страви можна пускати зелень часнику, що виросте на підвіконні.

Морква

Огородники з цією метою обрізають морквяні верхівки, які також чудово проростають у склянці з водою, а ця зелень придатна для салатів.

Базилік

Потрібні відростки базиліка довжиною 3-4 см. Їх поставте у воді на сонці, після чого вони збільшаться вдвічі, пустять коріння і їх можна буде пересадити в ґрунт.

Селера

Для посадки використовується основа селери, яку виставляють у блюдце з теплою водою і залишають на сонці. Коли почне рости листя, селеру можна посадити.

Коріандр (кінза)

Також проростає у воді, після чого можна посадити та з часом зрізати густу зелень.

попередня статтяНавіщо кмітливі господині гріють феном плитку у ванній
наступна статтяЯкі хитрощі дозволять посмажити рибу без неприємного запаху
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я