Як зберегти відкрите шампанське: один простий спосіб

0
Як зберегти відкрите шампанське: один простий спосіб
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Шампанське може втратити свою шипучість після того, як ти відкрили пляшку. Однак експерт з вина та сиру Джессіка Саммер знає, як зберегти бульбашки!

Звичайно, найкраще, що можна зробити, – це випити ігристе протягом декількох годин. Але іноді зробити це не вдається, і дуже часто ми виливаємо залишки вина, вирішивши, що немає сенсу його зберігати, коли бульбашки все одно зникнуть, а разом з ними — і задоволення від смаку.

Ложка замість пробки

Можливо, ви вже чули про лайфхак «ложка замість пробки»: кілька років тому в Мережі замиготіла порада вставити в шийку відкритої пляшки шампанського ложку чи виделку. Автори ідеї стверджували, що всередині холодильника метал створить крижану повітряну пробку, яка не дозволить вуглекислому газу зникнути.

Ті, хто користувався цим способом, потім клялися, що спосіб чудово працює. Однак, за словами експерта з шампанського Тайсона Стелзера, пояснюються такі відгуки дуже просто: люди просто не знають, що шампанське може зберігати свої властивості в холодильнику протягом кількох днів, і помилково приписують ці якості столовим приладам.

Але що робити, якщо ложка не працює?

Експерт з вина та сиру Джесіка Саммер згодна зі Стелзером: вилки точно ніяк не допомагають врятувати бульбашки. Найкращий спосіб зберегти газ – це холод. За її словами, відкриті ігристі вина та шампанське слід зберігати при температурі від 6°C до 10°C — так вони ще якийсь час збережуть свої властивості.

Ще один нюанс, про який треба пам’ятати: не слід трясти пляшку і домагатися гучного звука при відкритті — так можна буде заощадити трохи бульбашок. Також не варто розраховувати, що дешеві напої виявляться “стійкими” – як правило, “пережити” зберігання у відкритій пляшці можуть лише якісні вина.

І, нарешті, останній лайфхак, що працює, — це придбання спеціальної герметичної пробки для ігристих вин (в відділі посуду) — вона, на відміну від ложки, дійсно може допомогти і коштує якісь копійки.

попередня статтяТрубочки з начинкою на кефірі: простий рецепт
наступна статтяТорт “Карамельна дівчинка” без просочування коржів
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я