Для чого городники замочують часник у розчині з содою

0
Озимий часник
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Серед городників є думка, що часник потрібно замочувати у розчині з содою перед висадкою у ґрунт. Особливо це стосується озимого часнику.

Така підготовка має на меті зменшити ризик виникнення хвороб, які можуть позбавити врожаю. Декілька сезонів може не бути ніяких проявів, але це не означає, що в ґрунті немає небезпек для висаджуваної культури.

Доступний засіб — сода

Цей засіб є на кожній кухні, тому і в магазині не буде проблем його знайти та придбати. Сода захищає не лише від хвороб, але й від гнилі. Це превентивний захід, який не варто ігнорувати. Замочіть часник перед посадкою.

Для приготування содового розчину потрібно взяти 1 столову ложку соди на 1 л води. Замочіть часник на 15 хвилин. Злийте воду та просушіть зубчики паперовим рушником.

При підготування грядок пам’ятайте, що часник любить рихлий ґрунт. Щоб зробити його таким, використовуйте пісок. По ложці під зубчик, а потім вже можна вносити добрива та підживлення. Такий підхід до організації місця посадки дасть можливість часнику рости здоровим та великим. Нехай у вас буде гарний та щедрий врожай.

попередня статтяКотлети з м’яса та капусти у соусі – швидко та смачно
наступна статтяНезвичайна шарлотка з яблуками та чорним хлібом
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я