Як назавжди позбутися неприємного запаху у шафі

0
Як назавжди позбутися неприємного запаху у шафі
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Деколи шафа з одягом стає джерелом неприємного запаху в кімнаті. Причин тому може бути багато: від брудного одягу та взуття до поганої вентиляції. Розповідаємо кілька перевірених методів, за допомогою яких можна вирішити проблему раз і назавжди.

Проведіть ревізію речей

Можливо, у вашому гардеробі зберігається невипраний одяг або взуття, яке і є причиною поганого запаху. Виходом тут буде повна ревізія гардеробу і наступне прання або утилізація речей, що видають амбре.

Освіжіть взуття содою

Якщо ви виявили, що джерело запаху, що відштовхує, – все-таки взуття, спробуйте розмістити в ній мішечки з харчовою содою. За кілька це має повністю усунути проблему.

Зробіть вологе прибирання

Джерелом запаху може бути і пил, що скупчився по кутах шафи. Витягніть весь одяг і ретельно протріть гардероб вологою ганчіркою з миючим засобом усередині та зовні.

Ароматизуйте вішалки

Дерев’яні вішалки також можуть бути джерелом поганого запаху. Дістаньте їх і збризкайте освіжувачем повітря або туалетною водою.

Розмістіть саше

Саше – це ароматні тканинні подушечки або мішечки із засушеними травами всередині. Розкладіть кілька в основному відділенні та ящиках гардеробу, щоб неприємний запах змінився квітковим ароматом.

Використовуйте ефірні олії

Якщо ви не любите або не маєте можливості придбати/зробити саші, спробуйте перетворити на ароматизатор улюблені ефірні олії: просто залиште по парі крапель по кутах і в ящиках гардеробу.

…і активоване вугілля

Якщо перераховані вище способи не вирішили проблему – витягніть з шафи весь одяг і покладіть по кілька таблеток активованого вугілля в кожен відсік. Щільно закрийте гардероб і зачекайте кілька днів. Вугілля – природний абсорбент, який повинен повністю ввібрати всі запахи.

попередня стаття3 поради, дотримуючись яких можна нашкодити кімнатним рослинам
наступна статтяДомашній хумус, який нікого не залишить байдужим
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я