Як зробити страви у пароварці смачнішими: 7 кулінарних хитрощів

0
Пароварка та овочі
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Приготування страв на парі рекомендується всім, хто хоче піклуватись про своє здоров’я. Чи смачно це? Зрештою, це справа звички. З часом починаєш інакше відчувати смак продуктів, їх суть, тому стосунки з пароваркою стають довготривалими. Але на початку звикнути до дещо прісних страв важко.

Погодьтесь, що підсмажена та запечена золотиста скоринка апетитніша, ніж зелена парова броколі. Розповімо про кулінарні секрети розширення смакової палітри страв з пароварки.

№ 1

Використовуйте в процесі приготування свіжу зелень. Петрушка, кріп, ароматні трави — все знадобиться. Подрібніть та посипте продукти, які ви готуєте з овочів чи м’яса.

№ 2

Додавайте до страв часник. Щоб він краще віддавав свій смак та аромат, подрібніть його ножем або вичавіть його через часникочавилку, потріть на дрібній тертці. Змішайте з рослинною олією та додайте до продуктів.

№ 3

Один з найкращих смакових додатків — це імбир. Він прикрасить собою будь-яку овочеву чи м’ясну страву. Покладіть його на дно пароварки чи можна злегка обсмажити на олії та подати потім із паровими овочами.

№ 4

Покладіть до пароварки декілька лимонних скибок. Особливо доречно, коли готується капуста або броколі, бобові або кабачки.

№ 5

Щоб овочі мали більш насичений смак, замаринуйте їх перед приготуванням. Для цього підійде маринад з оливкової олії, солі та чорного перцю.

№ 6

Самий простий та доступний спосіб зробити смак парових страв яскравішим — це додати соєвий соус. Так, одна чи дві ложки соєвого соусу зроблять свою справу.

№ 7

Ще одна маленька кулінарна хитрість — це бальзамічний оцет. Болгарський перець або морква будуть смачніші, якщо їх покласти та промаринувати у такому оцті до моменту приготування. Але зловживати цим інгредієнтом не варто.

попередня статтяНіжне сирне суфле з абрикосами
наступна статтяГотуємо кетчуп з гостринкою до шашлику
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я