Як правильно фарбуватися в холодну погоду: 5 правил, щоб захистити шкіру від сухості

0
Щоб узимку зберегти шкіру в хорошому стані, важливим є не тільки правильний догляд, а й макіяж. Ось що потрібно знати про правильний зимовий макіяж.
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Холодна пора року – завжди великий стрес для шкіри. І справа не тільки в низьких температурах: головний ворог гарної шкіри взимку — центральне опалення. Батареї дуже сильно сушать повітря у квартирі, що миттєво позначається на стані шкіри. Вона стає сухою і стягнутою, на ній з’являється лущення та роздратування. Щоб узимку зберегти шкіру в хорошому стані, важливим є не тільки правильний догляд, а й макіяж. Ось що потрібно знати про правильний зимовий макіяж.

Активно зволожуйте губи

Холод найсильніше впливає на стан шкіри губ — у цьому, мабуть, усі неодноразово переконувалися на власному досвіді. Взимку варто додати у щоденний догляд активні зволожуючі засоби для губ – бальзами та маски. І використовувати їх тільки вночі, а вдень тільки в тому випадку, якщо ви не збираєтеся виходити з дому. А перед виходом на вулицю варто використовувати живильну гігієнічну помаду з маслами та вітаміном Е. А ось блиск для губ – не найкращий вибір для зими. У його формулі надто багато води, через яку губи обвітряться ще більше.

Відмовтеся від сухих текстур

Ще одне важливе правило зимового макіяжу – відмова (по можливості, повна) від сухих текстур. Заміна тіней, рум’ян та скульптора на кремові забезпечить шкірі додатковий захист від холоду, не підкреслить лущення і з меншою ймовірністю викликає подразнення на морозі.

Не використовуйте тональні засоби на водній основі

Невагомі тональні флюїди, які ми з таким задоволенням використовували все літо, для зими зовсім не підходять. Велика кількість води у складі змушує шкіру ще активніше сохнути та обвітрюватися і майже завжди викликає подразнення. Взимку тональний крем краще вибирати з більш щільною текстурою та живильними компонентами у складі. І, звичайно, не забувати завдати перед тоном живильного догляду з церамідами.

Обережніше з тушшю

Якщо на вулиці розпочнеться снігопад, звичайна туш миттєво розтечеться. Замінити її можна водостійким варіантом, а краще термотушшю. Цей продукт легко змивається просто теплою водою, проте від холодного снігу з нею нічого не станеться.

Вибирайте дбайливі засоби для демакіяжу

Щоб зайвий раз не пересушувати шкіру, макіяж узимку найкраще змивати гідрофільним маслом. Воно не тільки з легкістю розчинить будь-яку, навіть стійку косметику, і забезпечить шкірі додатковий догляд. Якщо для демакіяжу ви використовуєте міцелярну воду, віддайте перевагу засобам з вітаміном Е у складі. Після зняття макіяжу обов’язково вмийтеся м’яким делікатним засобом для очищення (для чутливої шкіри) і нанесіть заспокійливий тонер.

попередня статтяСирна запіканка з рисом та сухофруктами: дуже проста в приготуванні
наступна статтяПП рецепт корисного печива без цукру та пшеничного борошна
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я