5 помилок в харчуванні, які призводять до сухості шкіри

0
5 помилок в харчуванні, які призводять до сухості шкіри
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Як деякі продукти та напої можуть впливати на стан шкіри у зимовий час? Дізнайтеся, які помилки не варто робити, щоб запобігти сухості шкіри.

Відчувати сухість шкіри неприємно і незручно через свербіння та лущення, які можуть зіпсувати не тільки самопочуття, а й зовнішній вигляд. А в зимові місяці, коли повітря стає більш сухим і холодним, сухість шкіри стає частою проблемою.

У цьому випадку є багато рішень, у тому числі нанесення зволожуючого крему, використання зволожувачів повітря та відмова від гарячих ванн та душу. Але є й інші фактори, що впливають на нашу шкіру, особливо у холодні місяці. Вибір продуктів харчування може значно глибше впливати на те, як наше тіло утримує вологу, ніж ми думаємо. Принаймні про це повідомляють деякі медичні джерела.

Якщо у вас суха шкіра, ось ключові звички в їжі та питві, які можуть викликати чи посилювати неприємні стани. Уникайте їх, щоб не пересушувати шкіру.

Відсутність риби у щотижневому меню

Щотижня рекомендується з’їдати близько 220 г риби. Риба, особливо жирна риба, що водиться в холодних водах, містить омега-3 жирні кислоти DHA та EPA та різні «корисні жири», які можуть підтримувати серцево-судинну систему, зір та психічне здоров’я. І хоча фахівці вважають, що, як і раніше, необхідні більш добре сплановані та реалізовані клінічні випробування на людях, деякі дані свідчать про те, що омега-3 жирні кислоти можуть впливати на шкірний бар’єр і на проблеми спричинені сухістю шкіри.

Ігнорування жовтка з яєць

Яєчний жовток – це поживна субстанція, що містить ключові поживні речовини, включаючи вітамін D. Деякі дані свідчать про те, що низький рівень вітаміну D може бути пов’язаний з рівнем гідратації шкіри, підтверджуючи, наскільки корисним є вживання продуктів з вітаміном D.

Ну а якщо ви не любите яєчні жовтки, ви також можете отримувати вітамін D, вживаючи в їжу лосось, гриби (вони містять велике джерело вітаміну D) та 100% апельсиновий сік.

Нестача джерел колагену

Колаген вважається модним інгредієнтом у добавках, закусках та навіть напоях для підтримки здоров’я шкіри. І хоча деякі твердження, пов’язані з цією добавкою, можуть виявитися сумнівними, зв’язок між споживанням колагену та сухістю шкіри насправді може бути правдивим. Дослідження з використанням трипептиду колагену показали помітне поліпшення еластичності та зволоженості шкіри, що дозволяє припустити, що ця добавка може бути корисною тим, у кого суха шкіра. Хоча цей засіб є ефективним не для всіх, а дані, як і раніше, мізерні, його впровадження в раціон не пов’язане з великим ризиком і може допомогти, так що гра коштує свічок.

Водночас фахівці зазначають, що якщо у людини «добре збалансована дієта, їй не потрібні добавки колагену». Яловичина, курка зі шкірою та бульйон (курячий, свинина та яловичина) — чудові джерела колагену, і вони ідеально підходять для зими!» – Стверджує Сара Аллен, доктор медичних наук, дерматолог і засновник Skin Clique.

Нестача рідини

Концепція досить проста: якщо ваше тіло недостатньо зволожене, в результаті ваша шкіра може виявитися сухою. Зневоднення може досить швидко спричинити сухість шкіри. «Важливо пити багато води протягом дня, щоб уникнути зневоднення. Це важливо не лише для оптимального функціонування ваших клітин, а й для зволоження шкіри», – каже Сара Аллен.

Надлишок алкоголю

Випадковий келих вина або кухоль пива час від часу, швидше за все, не вплинуть на цілісність вашої шкіри. Але вживання дуже великої кількості алкоголю може призвести до зневоднення організму, що може призвести до сухості шкіри. Якщо ви маєте намір випити коктейль, спробуйте безалкогольний варіант. Або супроводжуйте будь-який алкоголь великою кількістю простої води.

попередня статтяНе виливайте воду після варіння гречки: про що не знає 80% господарок
наступна статтяЯк за допомогою меду прибрати зайву гостроту страви
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я