Жовтіє та сохне листя гортензії, що робити

0
Гортензії
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Гортензія — справжня королева серед клумби та квітучого саду. Вона прикрашає собою будь-яке місце. Проте гортензія може засмутити квітоводів засохлим листям. Особливо це може статись раптово в літній період, в червні. Така ситуація свідчить про те, що рослині може чогось не вистачати. Зрештою, можливо є і надлишок добрив або поливу.

Що робити з гортензією

Перша та сама поширена причина змін — це освітлення. Справа в тому, що ці квіти більше люблять місця без надлишку сонячного проміння. При постійному сонці листя дійсно починає сохнути. Потрібно обирати для посадки такі місця, де зранку є затінок, а в другій половині дня є проміння.

Зверніть увагу на кислотність ґрунту Можна замірити спеціальним пристроєм-вимірювачем. Якщо земля має низький рівень кислотності, то після рясних дощів пожовтіння листя вважається звичайною справою. В цьому випадку майте напоготові препарат для обприскування на основі хелату заліза.

Далі потрібно підкислити ґрунт. Для цього беруть сірчану кислоту та розводять її електролітом до рівня 4 pH. Додатково рекомендується під корінь внести мікоризу. Такі заходи дадуть можливість вирішити проблему із пожовтінням та засиханням листя.

попередня статтяЯк приготувати тушковану рибу з яблуками
наступна статтяКарасі та хрін – смачна тушкована страва
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я