Що робити, щоб фіалки цвіли весь рік

0
Що робити, щоб фіалки цвіли весь рік
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Для того, щоб фіалки рясно цвіли протягом року треба знати правила і рекомендації щодо їх вирощування, що відомі флористам, а звичайним господиням не завжди доступні.

Подробиці

Якщо ви хочете, щоб ваша улюблена фіалка радувала вас цілий рік красивим і рясним цвітінням, то потрібно дотримуватися кількох основних правил по догляду за цією рослиною.

Горщик і ґрунт для фіалок. Горщик для фіалок має бути відносно маленьким, щоб рослина витрачала корисні речовини на цвітіння, а не на розвиток кореневої системи. Можна використовувати універсальний ґрунт або ж спеціально призначений для фіалок. Дренаж обов’язковий, варто пам’ятати про це при посадці квітки.

Світло і тепло для фіалок також є важливими показниками. Фіалки потребують, щоб було яскраве світло, проте прямі сонячні промені для них шкідливі. Тому ідеально ставити горщики з квітами на північні або західні вікна, де сонце не палить так сильно. Фіалка дуже любить тепло, тому слід вберегти її від холодних протягів.

Поливання і добрива потрібно вносити обережно в корені, не торкаючись водою квітів і листя, інакше вони можуть понити. Бажано використовувати нижній полив з піддона. Удобрювати квіти варто не частіше, ніж один раз на місяць. При надлишку добрив листя пожовтіє й опаде.

попередня статтяЯк приготувати домашній плавлений сир
наступна статтяЯк часник допомагає позбутися попелиці: дієвий народний засіб
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я