Кавова гуща як добриво для рослин: у чому користь

0
Кавова гуща як добриво для рослин: у чому користь
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Яєчна шкаралупа, лушпиння цибулі, настої зі свіжої трави, кавова гуща – арсенал підживлення для квітникарів, які є прихильниками натуральних добрив.

Цінність кавової гущі

Гущу вносять як під корінь, так і відправляють у компост. Кавова гуща збагачує добрива та рослини азотом. Підживлення не відразу насичує ґрунт макроелементами, який необхідний для нарощування зеленої маси.

Відбувається цей процес через деякий час після внесення. Але гуща і так приносить чимало користі: збагачує органічними речовинами, покращує дренаж і аерацію (насичення киснем), утримує вологу.

Крім того, відхід створює хороші умови для розвитку корисних мікроорганізмів, залучає дощових черв’яків.

Існує помилкове твердження про те, що кавова гуща підвищує кислотність грунту. Відхід має нейтральний pH (6,5). Тому прагнення підвищити кислотність грунту за допомогою гущі, наприклад, для лохини або гортензії, не принесе бажаного результату.

попередня статтяМ’який та соковитий морквяний торт із ніжним кремом до святкового столу
наступна статтяНезвичайний брауні з грушами та шоколадно-вершковим соусом
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я