5 продуктів, які можуть спровокувати похмілля

0
5 продуктів, які можуть спровокувати похмілля
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Що це таке похмілля? Якщо дуже спрощено, це реакція організму на отруєння продуктами розпаду алкоголю, який наше тіло сприймає як отруту і прагне швидше вивести. Чим швидше алкоголь покине наш організм (і чим сильніше ми розбавимо його водою), тим легшим і приємнішим буде наш ранок – і навпаки.

А щоб зменшити ризик похмілля, є декілька секретів: не змішувати напої, пити повільно і потроху, обов’язково запивати кожен келих або шот водою.

Але є ще одне важливе правило: у жодному разі не використовувати для закуски ті продукти, які посилюють дію алкоголю і утримують його в організмі – інакше навіть дуже невелика доза звичних напоїв може призвести до сильної і навіть небезпечної ранкової інтоксикації. Отже, ось п’ять продуктів, які в жодному разі не можна вживати разом із алкоголем.

Мариновані гриби та огірки

Мариновані овочі дають надто сильне навантаження на нирки та печінку, і без того перевантажені алкоголем. Огірки, гриби, помідори порушують водно-сольовий баланс організму, посилюючи зневоднення, яке провокує алкоголь – і вранці вам буде дуже погано. Краще віддайте перевагу традиційним соленим квашеним огірочкам – і смачно, і корисно!

Гострі закуски

Ще одна погана ідея: у поєднанні з горілкою гострий перчик або аджика можуть забезпечити вам справжнісінький опік стравоходу. Повірте, це боляче, довго загоюється і може викликати серйозні неполадки із травним трактом. Крім того, гостра їжа посилює дію алкоголю і підвищує ризик похмілля.

Шоколад

Закушувати алкоголь шоколадом та цукерками – це не лише вульгарність, а й серйозна небезпека для здоров’я. Проблема в тому, що шоколад може заблокувати дію підшлункової залози і без того перевантаженої алкоголем — у найгіршому випадку це може призвести до нападу панкреатиту.

Фрукти

Не всі, на щастя, але від дині, кавуна та винограду краще відмовитися. Справа в тому, що надто солодкі фрукти забезпечать вам різкий сплеск інсуліну в крові (а це завжди небезпечно), швидке сп’яніння та особливо важке похмілля.

Торти та тістечка

Та ж історія, що і з фруктами: організм насамперед перероблятиме саме солодощі, бо завжди потребує глюкози. В результаті дія алкоголю буде особливо сильною і жорсткою – навряд чи вам це сподобається.

попередня статтяСтало відомо, скільки Кейт Міддлтон витратила на одяг в минулому році
наступна статтяХочете спати краще та вранці почуватися бадьоріше, способи як цього досягти є
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я