Експерти розповіли, як не переїдати під час святкового застілля

0
Експерти розповіли, як не переїдати під час святкового застілля
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Переїдання – проблема, з якою, хай і з різною періодичністю, але стикаються всі. Адже правда, знайома ситуація: за вечерею ви відчуваєте, що не наїлися, з’їдаєте щось ще й тут же розумієте, що це було дарма, тому що шлунок переповнений, а в животі з’являється тяжкість. Напередодні святкового сезону ця проблема стає актуальною, як ніколи: починається нескінченна низка новорічних застіль з величезною кількістю смачної їжі, яку неодмінно хочеться спробувати. Як не переїдати за святковим столом, коли довкола стільки спокус, розповіли експерти видання Baazar.

Контролюйте голод

Ніколи не дозволяйте собі зголодніти до стану «можу з’їсти слона». Слона ви, може, й не з’їсте, а ось надто велику порцію — цілком. Не варто весь день відмовлятися від їжі, щоб потім наїстися на вечері, це в рази збільшує ризик переїсти. Краще з’їжте корисний снек перед походом у гості – він вгамує голод, і за вечерею ви не з’їсте зайвого.

Пийте більше води

Ми часто плутаємо голод із спрагою, а алкоголь та солона їжа легко її провокують. Крім контролю апетиту споживання достатньої кількості води позбавить вас від ризику зневоднення організму та інтоксикації на випадок, якщо останній келих ігристого буде зайвий.

Їжте вдумливо

Звичайно, будь-яке святкове гуляння супроводжується спілкуванням, але не варто відволікатися на нього надто сильно. Коли ваша увага зосереджена на чомусь сторонньому, ви перестаєте контролювати кількість споживаної їжі, що призводить до переїдання. Під час їди слід думати тільки про саму їжу.

Не скупіться

Це не останнє застілля у вашому житті і в тому, щоб не скуштувати якусь страву немає нічого страшного. Перед початком вечері подивіться на стіл і одразу вирішіть, чого вам хочеться найбільше. І не варто заїдати їжу хлібом – це зайве вуглеводне навантаження, яке вам ні до чого.

Їжте повільно

Процес травлення запускається ще на момент пережовування їжі, тому робити це варто ретельно та повільно. До того ж вечір довгий і поспішати нема куди. Швидке поглинання їжі не тільки ускладнює контроль кількості їжі, але й заважає шлунку спокійно її переварити. А це може стати причиною болю і тяжкості в шлунку .

попередня статтяДжеффа Безоса та Лорен Санчес зняли на курорті
наступна статтяСтало відомо, скільки Кейт Міддлтон витратила на одяг в минулому році
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я