Як розмножити фікус листком

0
Як розмножити фікус листком
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Якщо у вас мало посадкового матеріалу, то спосіб розмноження фікуса листком особливо цінний, адже з одного пагона можна отримати кілька рослин.

Подробиці

Зрізайте листочок із невеликою частиною стебла. Також не забувайте, що фікус – рослина отруйна, тому зрізаний листок потрібно потримати під проточною водою, щоб сік стік. Потім, перед посадкою, листок трохи підсушіть, залишивши зрізаним на кілька годин.

На дно горщечка для укорінення спочатку покладіть шар дренажу, а потім поживний ґрунт. Листочки заглиблюйте до основи, полийте і накрийте банкою, створюючи парниковий ефект. Оптимальна температура має бути 22-25 градусів.

Процес укорінення триває близько 1 місяця. Коли ж на укорінених листочках з’являться молоді паростки, тоді можна пересадити в інші горщики, або, якщо садили один листочок, залишити як є, тільки зняти банку.

попередня статтяЯк приготувати несолодкі кекси з часником і сиром
наступна статтяЯк зробити варення-желе з м’ятою
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я