...
ГоловнаЛайфстайлЯка користь для дерев і овочів від апельсинових шкірок

Яка користь для дерев і овочів від апельсинових шкірок

Підпишіться на нас:

Багато дачників активно використовують апельсинові шкірки у саду. Вони зможуть стати чудовим натуральним добривом.

В універсальності застосування цей засіб не поступається цибулі чи часнику.

Подробиці

Використання як добрива

У шкірці цитрусових багато корисних речовин, тому вони позитивно впливають на розвиток рослин. Ці речовини необхідні всім рослинам на дачній ділянці.

Якщо ви плануєте використовувати апельсинову шкірку як добрива, її необхідно просто закопати в землю на глибину до 5 сантиметрів. Або розмішайте шкірку блендером у воді. У такому вигляді органіка засвоїться набагато швидше.

Деякі дачники стверджують, що такі підживлення підвищують кислотність ґрунту, але це не так. Щоб змінити рівень pH на ділянці, знадобиться не одна тонна апельсинових шкірок. Її можна закласти в траншею в процесі облаштування теплих грядок.

Шкірка в компості

До найшвидшого та найзручнішого способу використання апельсинової шкірки відносять її компостування. Перед додаванням шкірки в компостну яму її потрібно попередньо подрібнити.

Якщо робите компост відповідно до правил, то разом із апельсиновою шкіркою потрібно додати до складу траву або гній. Якщо над створенням компосту працюють черв’яки, цей інгредієнт використовувати не рекомендується.

Відлякування мурах

Мурашкам не подобається запах апельсинів, тож цим користуються дачники. Спочатку з цедри необхідно приготувати рідку кашку. Для цього потрібно подрібнити шкірку з 2-3 апельсинів у блендері. У готову суміш потрібно додати склянку теплої води.

Потім цю субстанцію виливають на мурашник. Цю процедуру потрібно повторити за тиждень. Після проведення обробки комахи покинуть вашу ділянку.

Настої проти шкідників

У мандариновій та апельсиновій шкірці міститься лемонен. Ця речовина здатна руйнувати захисний покрив деяких шкідників. Дачники, які не хочуть використовувати хімічні речовини, готують із апельсинових шкірок спеціальні настоянки для боротьби з шкідниками. До найпоширеніших варіантів приготування настоїв відносять:

  1. 100 г лимонних шкірок потрібно настояти в 1 літрі води протягом 3-4 днів.
  2. 350 г шкірок замочують у теплій воді до повного набухання. Потім все перемішують блендером та поміщають у літрову банку. Готову суміш зазвичай настоюють протягом 5 днів. Після цього настій проціджують та розводять у відрі води. Цей склад чудово підходить для обприскування рослин.
  3. Подрібніть шкірку з 2-3 апельсинів та залийте теплою водою. Після цього все подрібнюють блендером. Потім додайте 2 літри води. При необхідності до складу можна додати трохи мила для кращого прилипання.

Ці настої добре підходять для боротьби з різними шкідниками на ділянці. Обприскування зазвичай проводять від 3 до 5 разів. Кількість обприскування залежить від ступеня ураження.

Сухі шкірки можна використати для того, щоб розпалити мангал або камін. Вони добре горять і видають приємний запах. Сидіти біля такого ароматного вогнища набагато атмосферніше та приємніше.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...