...

Що потрібно знати перед тим, як розпочати обробку троянд залізним купоросом восени

Підпишіться на нас:

За словами досвідчених квітникарів, для обприскування кущів троянд залізним купоросом осінь підходить якнайкраще.

Для обробки слід викроїти час після листопада, проте, навіть якщо не все листя опало, не біда: препарат лише прискорить цей процес.

Подробиці

Оптимальна концентрація розчину становить 3 відсотки. Це означає, що для приготування суміші, якою потрібно наповнити пульверизатор, необхідно до 10 літрів води додати 300 г сульфату заліза. Використовувати препарат варто відразу після того, як він буде готовий.

Перед тим як відправитися в розарій, варто подбати про прибирання опалого листя – листя, яке щільним покривалом встеляє землю. Воно є розсадником грибкових спор, тому його необхідно знищити.

Для обприскування підходить суха погода, коли за вікном немає вітру та дощу, оскільки залізний купорос легко змивається водою.

Постарайтеся повністю обприскати всі гілки, пагони та ґрунт неподалік троянд – так ви зможете не тільки попрощатися зі спорами грибків різних видів, але й не дати усіляким захворюванням заволодіти вашим квітником наступного року, а також полегшите зимівлю квітів.

Після того, як препарат висохне на трояндах, можна приступати до укутування рослин за допомогою плівки.

Ще один важливий пункт, про який не слід забувати: використовувати залізний купорос у комплексі з іншими фунгіцидами заборонено.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я