Як виростити заміокулькас з одного листочка

0
Як виростити заміокулькас з одного листочка
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Заміокулькас, який найчастіше називають доларовим деревом, – одна з найпоширеніших кімнатних рослин.

Своєю популярністю рослина зобов’язана прикметі – вважається, що квітка здатна принести достаток його власнику.

Так це чи ні, не доведено, але ефект плацебо сильна штука, тому вважати так не шкідливо. А придбання заміокулькаса в квітковому магазині обійдеться в копійчину – абсолютно точно.

Саме тому вам знадобиться знання про те, як розмножити рослину з листка, який можна попросити у сусідки або взяти в офісі.

Перше, що варто зробити, щоб виростити доларове дерево з листя, так це підсушити зріз на листочках, залишивши їх при кімнатній температурі на півдня.

Якщо ви побоюєтеся появи гнилі, нанесіть на зріз трохи звичайного активованого вугілля, стовченого в порошок. Для укорінення листових живців підходить готовий ґрунт, призначений для сукулентів, з додаванням перліту та вермікуліту.

Все, що вам потрібно, – наповнити грунтом контейнер і встромити в нього живці приблизно на чверть довжини. Для кращого укорінення досвідчені квітникарі радять зробити міні тепличку, надівши на горшик поліетиленовий пакет чи відрізану пластикову бутилку. Щоб задумане точно закінчилося успіхом, краще намагатися вкоренити не один, а одразу кілька листочків.

Не забувайте періодично зволожувати ґрунт і запастися терпінням – на те, щоб заміокулькас дав коріння, може піти до півроку.

попередня статтяЯк зменшити об’єм стегон та сідниць: розповідає тренер
наступна статтяЯк приготувати фарш для пельменів: одна помилка, яка все зіпсує
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я