Правильний спосіб варити яйця, щоб вони добре чистились

0
Правильний спосіб варити яйця, щоб вони добре чистились
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Курячі яйця – це важлива складова в новорічних салатах, та і, в принципі, в будь якому меню. Адже яйця – це один із найбільш поживних продуктів на планеті і мають найбільш збалансоване поєднання вітамінів, мікроелементів і поживних речовин необхідних організму. Крім того, це легкозасвоюваний високобілковий продукт, який практично не містить вуглеводів.

Варити яйця, щоб легко чистилися можна кількома способами:

  • Насамперед, щоб відварити яйця, необхідно струсити їх або покрутити на поверхні столу. Це допоможе вмісту розподілитися всередині шкаралупи.
  • Класти продукт із холодильника можна тільки в холодну воду, тому що якщо покласти яйце в гарячу, то шкаралупа, найімовірніше, трісне.
  • Не варто варити довше 15 хвилин, тому що організм погано засвоюватиме продукт після такої термічної обробки. А якщо варити понад 20 хвилин, то можна навіть завдати шкоди здоров’ю.
  • Варити яйця, щоб добре чистилися, слід з додаванням 1 ч.л. солі. Коли процедура закінчиться, окроп необхідно злити, додати в каструлю крижану воду і міняти її в міру нагрівання протягом 3-х хвилин.
  • Після цього можна швидко почистити яйця звичним способом.

Якщо шкаралупа неминуче тріскається, слід вдатися до використання сита. Для цього його потрібно встановити над каструлею з окропом і скласти туди яйця. Обробка парою буде рівномірною, і вони не стукатимуться один об одного.

Процедура повинна відбуватися на середньому вогні та без використання кришки для каструлі.

Коли немає часу чекати, поки продукт охолоне, потрібно просто покласти його під струмінь холодної води. У цей час слід почати чистити яйця від шкаралупи, головне, не вимикати воду, щоб не ошпарити руки.

Якщо раптом людина забула, скільки вже вариться продукт, можна перевірити його готовність простим обертанням на столі. Крутиться швидко – готово, повільно – ще сире.

Якщо яйця погано чистяться, незважаючи на дотримання всіх правил, це може означати, що вони надто свіжі. Яйце, яке пролежало в холодильнику не більше 4-х днів, необхідно варити на 2 хвилини довше ніж п’ятиденне.

Всі ці правила стосуються і курячих, і перепелиних яєць. Допускається класти їх одразу в киплячу, посолену воду. Перед цим продукти потрібно добре помити по одному, і вкладати в каструлю за допомогою ложки, щоб вони не падали на дно і шкаралупа не тріскалася.

попередня статтяДієтолог спростувала популярний міф про сало
наступна статтяПідсумки року: як правильно їх підвести
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я