Дієтолог спростувала популярний міф про сало

0
Дієтолог спростувала популярний міф про сало
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Дієтолог, ендокринолог і нутріціолог Наталія Самойленко прокоментувала популярний міф про сало. За її словами, українцям із проблемами із серцево-судинною системою не варто повністю відмовлятися від вживання цього продукту.

«Сало корисне, як і будь-який інший тваринний жир. Сало близьке до рослинних олій за вмістом незамінних жирних кислот: олеїнової, ліноленової, лінолевої, пальмітинової – ці кислоти називають вітаміном F. У салі великий вміст вітамінів А, D, Е та каротину», – пояснила Самойленко.

Фахівець нагадала, що все добре в міру, тому вона порадила з’їдати невеликий шматочок сала( 20-30 грам) не більше двох разів на тиждень. У такій кількості продукт сприятливо вплине на організм.

«Сало потрібно вживати з обережністю тим людям, у кого є зайва вага, тому що сало  дуже калорійний продукт і його легко переїсти. І тим, у кого проблеми із серцем та судинами. Але навіть у цьому випадку йдеться не про тотальну заборону, а про значне скорочення кількості», — підсумувала дієтолог.

попередня статтяНіжні сирники без грама борошна
наступна статтяПравильний спосіб варити яйця, щоб вони добре чистились
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я