Називаємо найефективніші продукти-антидепресанти

0
Називаємо найефективніші продукти-антидепресанти
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Існують продукти, які здатні знизити рівень тривоги та вплинути на вироблення серотоніну, який відповідає за гарний настрій. Вони настільки корисні, що є альтернативою антидепресантам.

Наш настрій залежить від рівня гормонів серотоніну та дофаміну, а також інших нейромедіаторів. Вони виробляються не лише у мозку, а й у кишечнику.

Далі – перечислимо продукти, які здатні створити відмінний настрій та зберегти гарне самопочуття.

Авокадо

Авокадо багате магнієм, жирними кислотами омега-3, вітамінами групи В та калієм. Ці речовини сприяють здоров’ю клітин мозку та нейронної активності.

Листова зелень

Шпинат, рукола, петрушка та інша листова зелень містять калій, кальцій, магній, залізо, фолієву кислоту та вітамін С. Ці нутрієнти регулюють рівень гормону, що виробляється при стресі, – кортизолу. Також вони сприяють виробництву серотоніну та дофаміну.

Брокколі

Капусту броколі рекомендується вживати щодня, адже в ній міститься велика кількість рослинного протеїну, кальцію та вітаміну В6.

Кіноа

Ця культура багата магнієм, залізом, вітамінами групи В та повним набором необхідних організму амінокислот. Кіноа не тільки підніме настрій, а й надасть неоціненну користь здоров’ю.

Банани

У бананах міститься L-триптофан – амінокислота, що регулює вироблення серотоніну, допаміну та інших гормонів, що впливають на поведінку, настрій, когнітивні функції та сон.

Грецькі горіхи

 

 

Ці горіхи багаті жирними кислотами омега-3, магнієм та вітаміном Е – речовинами, які чудово борються зі стресом та депресіями. Вони також стимулюють вироблення мелатоніну, необхідного для гарного сну.

Орегано

 

Ця спеція має сильні терапевтичні властивості, містить кофеїнову та розмаринову кислоти, а також кверцетин, які ефективно борються з поганим настроєм.

Темний шоколад

Шоколад із вмістом какао 70% і вище стимулює роботу мозку та підвищує концентрацію уваги. Він також містить анадамін – нейромедіатор, що протистоїть депресії.

Отже, тепер ви знаєте якими продуктами можна себе підтримувати, щоб настрій завжди був відмінним!

попередня статтяЯк правильно зберегти ананас свіжим до Нового року
наступна статтяНіжні сирники без грама борошна
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я