Як вилікувати фіалки від борошнистої роси

0
Борошниста роса на фіалці
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Деякі власники фіалок кажуть, що вони капризні. Насправді, вони не потребують безліч уваги при дотриманні нормальних умов росту. Регулярна профілактика виникнення грибкових захворювань допоможе запобігти виникненню борошнистої роси. Якщо вже є симптоми її виникнення, потрібно лікувати рослину.

Як боротись із захворюванням

Найперше для фіалки потрібно змінити умови. Середня температура в приміщенні має бути від 18 до 25 градусів, вологість на рівні до 50-70%. Зверніть увагу на субстрат, в якому росте домашня квітка. Для її міцного імунітету потрібен відповідний ґрунт на основі торфу з розпушувачем.

Борошниста роса може виникати при надмірній волозі, якщо ви поливаєте частіше потрібного. Холодне приміщення або надто близьке розташування поряд з батареями також є сприятливими умовами для розвитку грибкового захворювання.

Для боротьби з борошнистою росою спробуйте приготувати засіб на основі сухої гірчиці. Кількість засобу залежить від того, скільки горщиків потрібно обробити. Вам знадобиться 5 л води та 1 ст. л. порошку гірчиці.  Його використовують для поливу та для обприскування листя.

Також можна застосувати часник. Візьміть його 50 г та залийте 2 л води. Настоюйте протягом доби. Часниковий розчин розведіть трохи водою, якщо він вийде концентрованим, та обприскуйте хвору рослину.

У боротьбі із борошнистою росою головне завдання полягає у своєчасному визначенні хвороби. Тоді є великий шанс, що рослину вийде вилікувати.

попередня статтяЦей картопляний гратен з грибами з’їдається за 5 хвилин
наступна статтяГотуємо кокосове печиво за 30 хвилин
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я