Яку температуру виставити у холодильнику, щоб зберегти продукти свіжими

0
Яку температуру виставити у холодильнику, щоб зберегти продукти свіжими
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Сучасні холодильники оснащені всілякими корисними функціями, наприклад, такими як автоматичне розморожування, режим суперзаморожування і навіть підтримка wi-fi і можливість налити газовану воду.

Однак навіть за таких високотехнологічних функцій ніхто не скасовував температурні норми при експлуатації холодильника. Адже будь-яка техніка — це лише техніка, яка може дати збій, збити налаштування або працювати в невідповідному режимі.

Яка температура оптимальна для холодильника?

За всіма технічними характеристиками оптимальною температурою для холодильника в цілому є діапазон від 2 до 5°C.

У цій температурній зоні зберігається більша частина продуктів, яка найближчими днями пбуде використана  в їжу. Важливо знати, що продукти потрібно не хаотично заповнювати відсіками холодильника, а грамотно розподіляти відповідно до температури по зонах зверху вниз.

Чим вище, тим більша температура за умови, що морозилка знаходиться нижче від основного відсіку холодильника. Так, сири, кондитерські вироби, масло/маргарин, копчені вироби слід зберігати на верхній полиці, нижче слід розташувати готові страви та молочну продукцію, у самому низу — м’ясо та рибу, ковбасні вироби, сосиски, яйця та воду, фрукти та овочі.

Яка температура є оптимальною для морозильної камери?

Для якісної роботи морозилки у цій частині холодильника краще зберігати температуру від -18°C та нижче. Звичайно, слід враховувати такі фактори, як розміри морозильної камери, адже малі та середні відсіки заморожують швидше, а отже, температурний режим можна виставити на -14 градусів. А якщо холодильник оснащений відсіком із швидким заморожуванням, у ньому краще підтримувати максимально низьку температуру, рівну -24 градуси.

Яка температура є оптимальною для зони свіжості?

Багато сучасних холодильників оснащені особливою зоною свіжості, вона ж нульова зона. Це відсік, в якому слід зберігати ті продукти, яким не підходить сильне охолодження, але плюсові температури можуть зіпсувати якість, вид, смак продукту. До таких продуктів належать сири, фрукти та овочі, гриби, молочна продукція з коротким терміном придатності.

Також у нульовій зоні зберігають м’ясо та рибу, які ось-ось будуть потрібні господині для приготування їжі, тому заморожувати їх не потрібно, але й у теплі зберігати небезпечно.

Ідеальний температурний режим для зони свіжості варіюється від -1 до +3 градуса.

Від того, наскільки правильно виставлена ​​температура в холодильнику, залежить збереження продуктів, приємний запах і апетитний вигляд! Не нехтуйте температурним режимом, думаючи, що холодильник сам відрегулює як слід. Не завжди, виставивши на регуляторі середні функції, можна бути впевненими, що холодильник працює правильно.

попередня статтяДуже смачний гарбузово-яблучний манник
наступна статтяПаштет з курячої печінки, який ви захочете готувати дуже часто
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я