Чому не можна їсти на ніч

0
Чому не можна їсти на ніч
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Навколо процесу схуднення існує безліч міфів, і, мабуть, найпопулярніший з них — заборона прийому їжі після 6 вечора. Втім, це не зовсім міф, їсти на ніч справді дуже шкідливо, просто не обов’язково обмежувати себе саме після 18:00.

Подробиці

Останній прийом їжі повинен бути не менше, ніж за 4 години до сну, тому якщо ви лягаєте в 10 вечора, «правило 6 годин» буде для вас працювати. Якщо ви лягаєте пізніше, то часова межа, відповідно, зсувається.

Перше, про що варто пам’ятати: уночі спить не лише мозок, а й увесь організм. Коли ми засинаємо, всі процеси, зокрема травлення, сповільнюються. Якщо ви з’їдаєте щось прямо перед сном, практично поринувший в сон кишечник намагається щосили впоратися з обсягом їжі який до нього надходить, але навряд чи в нього це вийде. Їжа не перетравлюється належним чином, не всмоктується у стінки тонкого кишечника, а у товстому піддається впливу патогенної мікрофлори, що призводить до утворення токсинів. Це може призвести до поганого самопочуття, болю та тяжкості в животі і, звичайно ж, набору ваги.

Ще одна небезпека пізнього прийому їжі – викид інсуліну в кров. Він відбувається щоразу, коли ми їмо, забезпечуючи організм енергією. Вночі вам енергія не потрібна, тому при підвищенні рівня інсуліну порушується процес перерозподілу цукру в печінці та жирових тканинах, а внаслідок чого в організмі накопичується зайвий жир. Крім того, чим ближче до часу сну буде ваш останній прийом їжі, тим більша ймовірність прокинутися в розбитому стані.

Якщо за пару годин до сну вам все ж таки захотілося перекусити – випийте склянку кефіру. 1,5-2 години буде цілком достатньо, щоб продукт перетравився, а організм зможе взяти від нього максимальну користь. Кефір багатий на кальцій, але при цьому містить у рази менше лактози, ніж у молоці. Калорій у напої теж небагато, тому він відмінно підійде всім, хто стежить за вагою.

попередня статтяЛікарі проти відмови від вуглеводів
наступна статтяЧерез 10 років шлюборозлучного процесу Арнольд Шварцнегер офіційно став холостяком
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я