...
ГоловнаЛайфстайлЯк вивести пляму від тонального крему з одягу

Як вивести пляму від тонального крему з одягу

Підпишіться на нас:

Випадково капнули тоналкою на улюблену річ? Не поспішайте віддавати її в хімчистку – пляму можна вивести самостійно. Розповідаємо, за допомогою яких засобів можна позбутися тонального крему з одягу в домашніх умовах.

Будь-яку пляму потрібно видаляти відразу ж, як вона виникла, бо інакше вона сильно в’їдається і потім важко буде позбутися. Пляма від тонального крему може бути різного характеру: чи ви випадково витерлися обличчям про одяг або капнули на себе зі баночки при нанесенні макіяжу? У будь-якому випадку спочатку потрібно видалити якомога більше тонального крему серветкою або ложкою, перш ніж пробувати засоби для виведення плям. Після цього дійте акуратно, щоб не погіршити положення і не зробити коло плями ще більше.

З чого складається ваш тональний засіб?

Склад косметики потрібно враховувати при доборі засобу виведення плям. Але вам не обов’язково знати позначення всіх цих хімічних елементів, написаних англійською з зворотного боку упаковки. Достатньо знати, який тип тонального засобу ви використовуєте:

  • Денний крем з тонуючим ефектом має невелику покриваючу здатність (5-15%) і містить мало пігменту. Дає тонкий шар на обличчі і легко виводиться звичайним засобом для виведення плям для того типу тканини, на який він потрапив.
  • Тональний флюїд або емульсія – відрізняється ніжною текстурою. Більш виражена щільність і здатність, що покриває, ніж у крема (20-40%). Випрати не важко в домашніх умовах.
  • Тональний крем. В основі крему може бути або вода, або жир, або абсорбенти – все це впливає на здатність його прибрати з одягу.
  • Стійкий тональний крем – це щільний засіб, схожий на свої властивості з гримом для акторів. Він надпігментований і забирається тільки за допомогою професійних засобів для чищення речей.

Як вивести тональний крем з одягу

Якщо ваш косметичний засіб можна вивести з речей без застосування професійної хімії, то визначтеся з відповідним для цього засобом. Чим можна видалити пляму?

  • Жирний тональний крем на масляній основі легко прибрати за допомогою мила для миття посуду. Спочатку змочіть пляму прохолодною водою. Якщо можливо, використовуйте розпилювач, щоб не забруднити одяг. Потім нанесіть кілька крапель рідкого мила для миття посуду на основу плями. Дайте настоятися близько трьох хвилин, щоб тканина повністю просочилася. Потім пальцями або м’якою зубною щіткою акуратно протріть мило для миття посуду в пляму. (Якщо тканина одягу дуже делікатна, то утріть мило тильною стороною ложки). Втирання допоможе розщепити олії в основі. Тепер настав час видалити пляму: візьміть паперовий рушник і притисніть його до обробленої ділянки. Потім підніміть паперовий рушник із цього місця. Не тріть і не витирайте пляму, щоб не розмазати її. Потім промийте пляму прохолодною водою, щоб видалити засіб для миття посуду. Якщо ви все ще бачите пляму, промокніть область рушником та повторіть процедуру. Можливо, вам доведеться провести процедуру кілька разів, щоб видалити весь тональний крем.
  • Тональний крем на водній основі можна прибрати за допомогою піни для гоління. Покрийте пляму від основи кремом для гоління, а не гелем. Залишіть його приблизно на три хвилини. Потім утріть його в волокна тканини пальцями або ганчіркою. Продовжуйте втирати, доки він не вбереться в тканину. Потім змийте крем для гоління холодною водою.  Якщо пляма не зникає повністю, то утріть в одяг якомога більше крему для гоління. Потім змийте теплою водою. Це повинно позбавити вас неприємного інциденту раз і назавжди.
  • Спробуйте розпорошити на слід від тонального крему спрей-виведення плям. Він чудово справляється із забрудненнями різного типу і виводить навіть плями фарби та трави. Радимо обов’язково тримати у ванній такий засіб на екстрений випадок.
  • Використовуйте медичний спирт. Це універсальний засіб, який підходить як для засобів на безолійній основі, так і для жировмісних тональних засобів. Просто змочіть ватний тампон спиртом для протирання. Потім нанесіть його на пляму.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...