Як зберегти саджанці троянд до самої весни

0
Як укоренити живці троянд для подальшої посадки в ґрунт
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Зберегти саджанці троянд аж до весни – це справжня проблема.

Справа в тому, що навіть незначна помилка в процесі зберігання може призвести до загибелі саджанців. Скористайтесь 4 перевіреними методами, які дозволяють зберегти саджанці до весни.

Подробиці

Зберігання у холодильнику

Зберігання в холодильнику – це один із найпростіших та найефективніших способів, який можна використовувати. Звичайно, такий спосіб зберігання має і мінуси, вони стосуються вільного місця. Адже буде складно виділити місце в холодильнику для зберігання троянд. Одна річ, якщо є спеціальний холодильник, де зберігаються саджанці та різні продукти.

Щоб зберегти саджанці троянд у холодильнику, їх слід попередньо обернути вологим рушником та укласти в поліетиленовий пакет. Важливо щільно зав’язати пакет та зберігати їх при температурі від 0 до +3 градуси. Якщо у саджанців закрита коренева система, їх слід зберігати в холодильнику разом із ємністю з водою.

На балконі

Зберігання на балконі також можна використовувати, проте є особливості, які мають значення. Балкон має бути засклений. Троянди можуть зберігатися за правильної підготовки від -5 до +5 градусів. Для цього необхідно зробити кілька дій.

  1. Підготувати картонну коробку необхідного розміру.
  2. Насипати субстрат. Можна застосовувати торф, тирсу та багато іншого.
  3. У субстрат викладаються саджанці.
  4. Ґрунт зволожується та відправляється на зберігання.

Пересадка після такого зберігання має виконуватися ранньою весною. Це важливий момент, адже температура повітря на балконі почне збільшуватись, через що саджанці можуть почати проростати. Також слід звернути увагу на те, яка температура на балконі вдень. Непоодинокі ситуації, коли світить сонце навіть у сильні морози, значно прогріваючи приміщення.

Зберігання у підвалі

Головне правило: у льоху саджанці не можуть зберігатися понад 2 місяці. Температура має бути від 0 до +3 градусів. Саджанці потрібно поміщати в ємність відповідного розміру. Як субстрат можна використовувати:

  1. Торф.
  2. Тирса.
  3. Річковий пісок та ін.

Вставляючи саджанці для зберігання, необхідно трохи заглибити кореневу шийку. Головний мінус полягає в тому, що в підвалі поруч із трояндами будуть знаходитися різні овочі та фрукти. А як відомо, у вологому середовищі розвиваються грибкові захворювання, які можуть спровокувати проблеми із саджанцями.

Зберігання у снігу

Метод не можна назвати перевіреним, але багато дачників до нього звертаються. Необхідно укласти саджанці в картонну коробку, присипати торфом і помістити на затінену ділянку. Коробку необхідно накрити щільним нетканим матеріалом.

Суть методу: коли коробку вкриє сніг, він захистить саджанці від перепадів температур. Вважається, що під снігом у коробці температура складатиме близько 0. Застосовуючи такий метод зберігання, слід регулярно стежити за станом кущів. Простий приклад: згодом картонна коробка може розмокнути, через що частина саджанців загине.

попередня статтяЩо додати у сирну масу, щоб сирники вийшли смачнішими та пишнішими
наступна статтяПравильний порядок приготування вінегрету: багато кулінарів припускаються серйозної помилки
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я