Експерти назвали 5 корисних для здоров’я властивостей холоду

0
Експерти назвали 5 корисних для здоров'я властивостей холоду
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Редакція видання Bazaar з’ясувала – чи такі погані холоди, як про них думають? Як з’ясувалося, ні. Звичайно, при довгому перебуванні на сильному морозі може початися переохолодження організму та обмороження тіла. Як відомо, все добре, що в міру, і холод не виняток. Тому, незважаючи на всі переваги холоду, не варто проводити на морозі надто багато часу.

Зміцнює імунітет

Парадоксально, але холод дійсно сприяє зміцненню імунітету та є профілактикою багатьох вірусних захворювань. Ті, хто щодня проводить час на свіжому повітрі за низьких температур, хворіють рідше.

Лікує від безсоння та сприяє підвищенню якості сну

Взимку якість сну помітно покращується: холодне повітря насичує мозок киснем, сон стає глибшим і менш уривчастим.

Експерти вважають, що найкраща температура повітря для сну — приблизно 16-19 градусів вище за нуль за Цельсієм. Вищі температури в кімнаті можуть спричинити порушення сну.

Працює як знеболювальне

Холод має протизапальні та знеболювальні властивості. Короткочасна дія холоду блокує больові рецептори та зменшує набряк. До того ж, за низьких температур звужуються судини, що знижує чутливість нервових закінчень. Тому за допомогою морозу можна навіть знижувати біль голови при хронічній мігрені.

Чинить омолоджуючий ефект на шкіру

Холод покращує мікроциркуляцію шкіри, повертаючи їй тонус та пружність. Під впливом морозу зменшуються набряклість, зморшки та темні кола під очима, а також звужуються пори та покращується колір обличчя. В результаті шкіра стає свіжою, еластичною і гладкою і, до того ж, знаходить здоровий рум’янець. Нарешті низькі температури здатні уповільнити процес старіння шкіри. Власне, в цьому і полягає секрет кріопроцедур – вони сприяють стимуляції кровообігу та активують клітинний обмін речовин, у результаті розгладжуються зморшки.

Стимулює обмін речовин

Про цю властивість холоду ви, можливо, знаєте. Під впливом низьких температур покращуються метаболічні процеси. До того ж, тремтіння від холоду стимулює вироблення гормону ірисину, який запускає процес спалювання жиру. Відомо, що всього 15 хвилин перебування на холоді та тремтіння може замінити навіть повноцінне тренування.

попередня стаття5 надихаючих історій про великих жінок, яким нестандартна зовнішність допомогла досягти успіху
наступна статтяЯк скинути зайву вагу та привести себе у форму за допомогою звичайної ходьби
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я