Хлопець вагою 600 кг, якому наказав худнути сам король Саудівської Аравії

0
Халід ібн Мухсен Шаарі
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Саме таке трапилося із жителем Саудівської Аравії. 22-річний хлопець на ім’я Халід ібн Мухсен Шаарі проживав у невеликій провінції держави і був найбільш товстою людиною у світі. Завдяки своїй вазі 610 кілограмів, Халід навіть став рекордсменом Книги рекордів Гіннесса. У 2013 році Шаарі привернув увагу короля Саудівської Аравії Абдалли. Правитель вирішив особисто зайнятися здоров’ям молодої людини, адже на той момент той уже два роки не покидав свого житла і був повністю прикутий до ліжка.

За указом імператора до Халіда було направлено спеціальний літак, який особисто оплатив король. Крім того, всі витрати на лікування та подальше відновлення Шаарі на себе також взяв Абдалла. Для того, щоб визволити нещасного хлопця з домашнього ув’язнення, довелося ламати стіну, а щоб його здоров’ю нічого не загрожувало, поряд з Халідом були десятки медиків, а також поліцейські та військові. Окрім іншого, із США доставили спеціальне ліжко і навіть підйомний кран, бо самотужки підняти хлопця з ліжка не вдалося б.

Після тривалих маніпуляцій, Шаарі помістили в карету «швидкої допомоги» та повезли до аеропорту, де на нього чекав спеціальний борт. Вже в лікарні медики зважили Халіда і прийшли у непідробний жах: вага хлопця становила 610 кілограмів. Під час операції у Шаарі видалили близько 80 кілограмів зайвої ваги, а решта перевтілень повністю лягла на плечі хлопця. За допомогою дієтологів та інших фахівців Халід скинув половину загальної маси — 320 кілограм.

Тривале лікування в клініці показало свої результати: серце і легені Шаарі стали функціонувати набагато краще, коли сама товста людина у світі змогла пересуватися за допомогою інвалідного крісла. Дивно, але причина настільки величезної ваги стало не ненажерливість, як у більшості випадків, а досить серйозні проблеми зі здоров’ям.

Вже через три роки після операції, яка стала справжнім порятунком, Шаарі зміг ходити самостійно. Тільки подумайте, якби не допомога короля Саудівської Аравії, Халід так і доживав би свої дні, будучи прикутим до ліжка.

попередня статтяЯк ванна з солі та соди допоможе уповільнити старіння та зміцнити імунітет
наступна статтяЯкі яблука принесуть максимальну користь для організму: свіжі, сушені чи печені
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я