4 сидерати, які замінять добрива та відновлять ґрунт

0
Поле із сидератами
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Наприкінці серпня більшість городніх культур вже зібрані. Це найкращий час для повторного використання прибраних ділянок. Про нові врожаї зараз мова не йде, але про підготовку до наступного сезону не забувайте. І в цьому плані на перше місце виходять сидерати. Вони оздоровлюють ґрунт, покращують його склад та створюють несприятливі умови для комфортного розмноження та життєдіяльності шкідників.

Які сидерати найпопулярніші

Сидерати поділяються на декілька груп, тому варіантів рослин на вибір городників є багато: бобові, злакові, гречані, амарантові, гідрофільні і ін. Серед усього різноманіття особливою популярністю користуються 4 різновиди сидератів: горох, люцерна, гірчиця та фацелія.

Особливості гороху

Ця культура відмінно рихлить ґрунт та наповнює його киснем. Рекомендується висаджувати не пізніше початку вересня. Цей сидерат не залишають рости до весни. Восени його перекопують разом із землею.

Особливості люцерни

Цю культуру варто висаджувати на землі, яка злегка підкислилась. Люцерна має особливість —  вона любить багато вологи. Ідеальний варіант, якщо осінь буде дощова. Люцерна наповнює ґрунт азотом та активно його рихлить, маючи розвинуту кореневу систему. Окрім того, вона добре гальмує ріст бур’янів.

Особливості гірчиці

Для сидеративних властивостей гірчицю скошують, коли вона матиме достатню кількість бадилля. Його можна лишити на поверхні землі, перекопати чи відправити у компост. Гірчиця допомагає боротись із шкідниками, які вирішили перезимувати у ґрунті.

Фацелія

Ця рослина відмінно справляється із протидією росту бур’янів. Вона також допомагає боротись із шкідниками. Її особливість полягає у швидкому рості. Можете висаджувати її навіть в самому кінці осені. Якщо не косити фацелію, то вона може захистити землю від вимерзання.

 

попередня статтяІдея простої та смачної вечері, яка сподобається всій родині
наступна статтяЯк приготувати ароматний та смачний картопляний хліб
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я