Як лужні ванни допоможуть уповільнити старіння та зміцнити імунітет

0
Як лужні ванни допоможуть уповільнити старіння та зміцнити імунітет
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

В нашому організмі постійно протікають різноманітні процеси та реакції – вони абсолютно природні, проте іноді можуть надавати згубний вплив на стан здоров’я.

З моменту народження в організмі кожної людини запускається процес окислення, інтенсивність якого може посилюватися під впливом несприятливого довкілля, стресу та незбалансованого харчування. У цьому випадку окисні процеси можуть завдати шкоди організму: вони провокують згущення крові, порушують нормальне вироблення травних ферментів, послаблюють імунітет, перешкоджають нормальному кровопостачанню мозку та значно прискорюють процеси старіння. Зменшити інтенсивність реакцій окиснення, що протікають у нашому організмі, можна, використовуючи достатню кількість антиоксидантів, а також за допомогою лужних ванн.

Що це та як вони працюють і як їх правильно приготувати вдома, розповідаємо у нашому матеріалі.

Почнемо з того, що за страшним словом «лужні» ховається ні що інше, як ванни з додаванням солі (бажано морської) та звичайної харчової соди.

Цій практиці не одна тисяча років: ще в Стародавньому Єгипті та Римській Імперії, коли люди ще нічого не знали про кислі та лужні середовища, содові ванни приймали з метою зміцнення імунітету та омолодження.

Як це працює?

Кислота та луг містять різну кількість іонів водню, і завдяки цій різниці запускається процес осмосу – луг притягує до себе кислоту. Коли ви знаходитесь в содовій ванні (не обов’язково цілком, можна робити міні-ванни для рук або ніг), луг тягне до себе кислоти з організму, а разом з ними – шлаки і токсини, що накопичилися.

Содові ванни знижують інтенсивність окисних реакцій в організмі, внаслідок чого підвищується здатність організму протистояти вірусам та хвороботворним бактеріям, покращується кровообіг (зокрема – кровопостачання мозку), уповільнюються процеси старіння, а також значно покращується загальне самопочуття.

Лужні ванни можна легко приймати вдома, для цього вам знадобляться морська сіль – вона містить велику кількість корисних мінералів і звичайну харчову соду. Сіль та соду необхідно змішати у пропорції 2:1, а отриману суміш з водою у пропорції 1:10. Таким чином, на середню ванну об’ємом в 150 л. повинно бути 1,5 кг. суміші (у якій 1 кг. солі та 0,5 кг. соди). Як уже було сказано вище, замість ванни можна зробити міні-ванни для ніг або рук, для них використовується така ж пропорція. Ванни варто робити не більше 30-40 хвилин, якщо ви тільки починаєте знайомство з цією практикою, далі поступово можна збільшувати час знаходження в розчині (але НЕ концентрацію!).

Зверніть увагу, що при всій корисності лужних ванн, вони мають ряд протипоказань, пов’язаних з різними хронічними захворюваннями, тому, перш ніж почати приймати содові ванни, обов’язково проконсультуйтеся з лікарем.

попередня статтяФлорист розповіла, як прикрасити будинок до Нового року без традиційної ялинки
наступна статтяКористь і шкода журавлини, чому журавлину вважають символом миру і які її особливості
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я