...
ГоловнаЛайфстайлЩо використовувати для дренажу: хитрощі при вирощуванні кімнатних рослин

Що використовувати для дренажу: хитрощі при вирощуванні кімнатних рослин

Підпишіться на нас:

Деякі рослини не можуть рости без дренажу. Зазвичай для цього господині використовують керамзит, пінопласт та інші матеріали.

Досвідчені квітникарі використовують природні матеріали, наприклад, залишки вугілля від шашлику та барбекю і навіть шишки. Розкажемо про інші хитрощі квітництва.

Деревне вугілля

Якщо використовувати деревне вугілля для обладнання дренажу, його доведеться замочити в розчині «Байкал ЕМ», «Сяйво» або їх аналогах приблизно на тиждень. Після цього вугілля можна буде додавати в ґрунт для посадки кімнатних рослин та розсади, а також використовувати як підживлення, фунгіцид або добриво.

Кора хвойних дерев

Запаси кори має сенс тримати тим, хто вирощує орхідеї, папороть та епіфіти. Можна використовувати кору з дерев. Підходить матеріал завтовшки від 4 сантиметрів. Кору зі смолою та пошкоджену дикими тваринами краще не використовувати.

Соснові шишки

Аналог соснової кори. Відмінне поєднання для вирощування епіфітів – це шишки та сфагнум.

Мох

Підходить для використання при вирощуванні більшості кімнатних рослин. Найчастіше використовується сфагнум. Взимку на дачі він замінить мульчу, а для кімнатних рослин може використовуватися як розпушувач ґрунту або природний утеплювач. Багато дачників використовують сфагнум для укорінення живців.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...