Лушпиння цибулі — це не сміття: 3 незвичних способи застосування

0
Лушпиння від цибулі
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Справжня вдача, якщо вийшло виростити багато цибулі. Приготуйтесь до появи великої кількості лушпиння. Не викидайте його просто так. На перший погляд це все сміття, але на практиці є мінімум три способи використання лушпиння. Про це і розповімо далі у статті.

Допомога кімнатним рослинам

З цибулевого лушпиння можна приготувати рятівний засіб для кімнатних квітів, які засихають. Щоб їх реанімувати, потрібно приготувати настій. Заповніть банку лушпинням, залийте водою та дайте постояти 24 години. Процідіть, трохи розбавте водою та поливайте рослини. Можна також робити обприскування.

Захист від шкідників

Цибулеве лушпиння стане корисним і на дачній ділянці. Це одночасно може бути і добриво, і засіб для захисту від шкідників. В процесі посадки рослин просто покладіть трохи лушпиння під коріння. Також можна його внести під час перекопування. Це надасть рослинам достатню кількість поживних речовин та збільшить шанси на кращий врожай. Особливо це стосується огірків, помідорів, картоплі, перцю.

Якщо ваші рослини треба рятувати від шкідників та хвороб, цибулеве лушпиння і тут знадобиться. Візьміть його у кількості 200 г та залийте 1 л чистої води. Через добу настій можна використовувати для обприскування, але його треба розвести до об’єму 10 л. Засіб допоможе позбутись тлі, тріпсів, гусениць, пильщиків, кліщів.

Застосування у кулінарії

Те, що відваром на лушпинні можна фарбувати яйця — це знають всі. Це не єдине застосування у кулінарії. Лушпиння цибулі може покращити якості деяких страв. Наприклад, при додаванні у тісто, хліб вийде набагато цікавішим на смак. Для такого експерименту цілком буде достатньо 1 ч.л.

Якщо покласти невелику цибулину із лушпинням у бульйон чи суп, на краще зміниться колір і смак. Апетитний вигляд вашій страві гарантовано.

При накопиченні лушпиння від цибулі не викидайте його у сміття. Збирайте та використовуйте із користю.

попередня статтяЯк приготувати ароматний та смачний картопляний хліб
наступна статтяКартопля по-селянськи в духовці, яку кожен зможе приготувати
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я