...
ГоловнаЛайфстайлЯк приготувати цінне добриво зі звичайного чаю — теорія підкріплена практикою

Як приготувати цінне добриво зі звичайного чаю — теорія підкріплена практикою

Підпишіться на нас:

Чай можна пити безліч разів на день. А чи ви думали, куди можна використати заварку після чергової чашки улюбленого напою? Якщо у вас є город, маєте знати про користь заварки для рослин та ґрунту. Особливо цінуються крупнолистові сорти чаю.

Що робити з заваркою

Наповніть стакан використаною заваркою та засипте в банку на 3 л. Залийте гарячою водою. Рідина має настоятись та охолонути. Після цього її можна використовувати як підкормку.

Якщо у вас ще лишилась заварка та листя чаю, використайте їх в процесі рихлення ґрунту. Вносити потрібно під час перекопування ділянки. Навесні таке органічне добриво суттєво покращить якість ґрунту, зробить його легким та повітряним, збільшить кількість азоту.

Яка кількість потрібна для досягнення ефекту? На 1 кв.м. знадобиться 500 г чайного листя. Для підсилення ефекту варто також використовувати деревинний попіл та інші підкормки.

А ви знали, що з чаю можна робити мульчу? Але потрібен дуже товстий шар заварки, щоб вона виконала захист ґрунту від пересихання. Чай може підвищити кислотність, тому рекомендується комбінувати різні типи мульчи.

Чай — не лише напій, але і корисний різновид добрива для дачних грядок. Не викидайте просто так заварку, вона ще має силу стати корисною на вашій ділянці.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...