“Купання” фіалок: як все зробити правильно і з користю для рослини

0
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Ця красива і витончена квітка, яку так люблять багато, вимагає спеціального догляду.

Справа в тому, що крім стандартних процедур поливу або внесення підживлення, мало хто знає, що фіалки слід мити. Пов’язано це з тим, що на листі такої квітки швидко накопичується пил. Це є перешкодою для нормального фотосинтезу та дихання. Крім того, забруднене листя швидко притягує хвороби і шкідників.

Не варто тримати рослину під душем для цього. Достатньо знімати пил за допомогою м’якого пензлика.

Але бувають занедбані ситуації, коли без купання не обійтися.

Процедура є стресовою, тому важливо правильно підготуватися до неї. Також важливо пам’ятати, що не слід занадто часто мити фіалку у такий спосіб, бажано робити це раз на три місяці.

Як відзначають досвідчені квіткарі, для миття фіалок краще застосовувати проточну теплу воду, температура якої трохи вища за кімнатну. При цьому не можна, щоб вода потрапляла до центру розетки, і тим більше на квітконоси. Хороший варіант – закрити точку зростання та основу листя перед процедурою.

При «купанні» треба пам’ятати, що струмінь води має бути слабким. Якщо забруднення дуже серйозні, можна мити листя з допомогою рук і мила.

Краплі води, які могли потрапити на квітки або основи листя, слід забрати за допомогою паперової серветки або вати.

Після такої процедури фіалки повинні залишатися у притінку без протягів. Як тільки вони повністю висохнуть, їх можна повертати на колишнє місце.

попередня статтяЯк швидко вивести плями фломастера із дивану
наступна статтяДодайте цей інгредієнт у сирники – і страва вийде незвичайною: кулінарна хитрість
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я